Het wonderlijke verschijnsel van de met onbeperkte snelheid bewegende ufo’s

In mijn Sciencefictionroman “Trojan Horse” beschreef ik een vorm van hologrammen van waaruit een persoon zichzelf in ieder opzicht waarnemend kon projecteren. Ik bedacht daar toen geen speciale naam voor. Het woord hologram vond ik al genoeg.

Vanavond zat ik echter op het History kanaal te kijken naar de geschiedenis van de gevechtsvliegtuigen tijdens de tweede wereldoorlog. Daar schoot mij opeens de praktische fantasie van het bestuurbare en volledig waarnemende hologram te binnen. Ik moest ineens denken aan al die ufo waarnemingen waarover de laatste tijd in toenemende mate te lezen valt. Toen kreeg ik ineens een idee voor de benaming van het soort “toestel-verschijnselen” dat veel van die ufo waarnemingen schijnen te vertonen. Ik noem het nu “Minimal Mass Holograms”.

Stel je even voor: je hebt een bolvormig toestel dat een compleet uitgerust waarnemingstoestel is. Je zit in dat toestel op een veilige plek. Dat toestel kan als hologram worden geprojecteerd. De plaats waar het hologram waarneembaar is kan  bestuurd worden met jouw geest. Tevens kan jouw waarnemingsvermogen als het ware als een meegegeven verlengstuk van jouw geest in het hologram worden meegegeven. Denk maar dat je jezelf als puur massaloos verschijnsel kunt projecteren waar je maar wilt. Wij kunnen dat soms in een droom.

Uitermate praktisch nietwaar?

Denk je maar even in. Nee, rustig nou maar, ik weet heus wel dat jij niet van sciencefiction bent, omdat je zelf nooit ufo’s hebt waargenomen, waardoor je meent dat het allemaal onzin is waar je niets aan hebt.

En stel je dan eens voor dat er op al die miljarden planeten in het universum levende intelligente wezens zijn die al veel langer bestaan dan wij, de aardmensen en dat die intelligente wezens, net als wij, altijd maar door zijn gegaan met het uitvinden van nieuwe dingen. Bedenk maar eens even wat er in de laatste driehonderd jaar hier op Aarde is veranderd van uit bijvoorbeeld de 17e eeuw toen er alleen zeilschepen waren en geen motoren en vliegtuigen. En stel je dan eens voor dat er na onze zeventiende eeuw nog een paar duizend jaar is doorgegaan met uitvinden van nieuwe dingen in het tempo van vandaag en hoger met bijvoorbeeld gebruikmaking van Kunstmatige Intelligentie.

Als je dat je voorstelt dan is mijn Minimal Mass Hologram met alle niet aan snelheid gebonden mogelijkheden en alle waarnemingsmogelijkheden binnen handbereik.

Nou vooruit, omdat wij nog niet beter weten mogen die nieuwe hologrammen wat mij betreft gebonden zijn aan een maximale snelheid, omdat het een elektronisch verschijnsel is: aan de lichtsnelheid = 300.000 kilometer per seconde.

Met die snelheid kan dus – als je in je fantasie met mij mee gaat – een buitenaardse waarnemer zich op onze planeet, in onze dampkring, maar ook onder water en zelfs diep in de Aarde zelf verplaatsen zonder ook maar enige weerstand te ondervinden, zonder ook dat er iets voor die waarnemer verborgen blijft, behalve dan dat hij misschien geen barst snapt van het gebrabbel in de duizenden verschillende talen en dialecten die wij gebruiken om te communiceren. Maar ja, het vermogen om totaal communicatie te begrijpen… daar mankeert het bij ons nou juist ook zo vaak aan, niet waar?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.