De geschiedenis was waarschijnlijk anders

De twee stromingen in het denken over het ontstaan van onze soort, die zouden wel eens allebei de helft van het gelijk kunnen krijgen. Aan de ene kant hebben we de religieuze mensen die serieus geloven dat er een nadien volkomen onzichtbare God was die nadat hij de Aarde en de planten en de dieren gemaakt had tenslotte ook de mens maakte. Er zijn nog altijd heel veel mensen die dat verhaal geloven. Het staat in het begin van de Bijbel die overigens over het algemeen niet uitblinkt door de beschrijving van technische bijzonderheden, maar dat lijkt veel mensen er toch niet van te weerhouden het scheppingsverhaal, zoals het daar beschreven staat te geloven.

Vervolgens hebben we dan de mensen, de meeste mensen trouwens, die de evolutieleer van Darwin aanhangen en die geloven dat de huidige mens zich heeft ontwikkeld uit de mensapen. Als je kijkt naar het gedrag van de chimpansees of de orang-oetan (betekent overigens: bosmens) dan kun je wel mee gaan in die gedachte. Alleen is het nadeel van de Darwin theorie dan wel weer dat de vraag open blijft liggen hoe we dan wel aan die mensapen kwamen. Maar goed, daarop hebben de huidige biologen wel wetenschappelijk aanvaardbare antwoorden.

Toch is er een merkwaardige snelle sprong gemaakt tussen die vroegere mensapen en de homo-sapiens. En in die sprong is nu net waarover het gaat bij dat verschil van mening tussen die twee opvattingen. In mijn vorige blog schreef ik over de Anunnaki, mensen die ooit de Aarde bezochten, die van een andere planeet kwamen. En nu hoor ik veel mensen al denken: fantast dat je er bent, dat kan toch niet? Die mensen zou ik willen vragen: wat bedoel je nu, kan het niet omdat wij het nog niet kunnen of bedoel je dat je zeker weet dat iets wat nu niet kan nooit zal kunnen dan wel ook nooit heeft gekund. Als dat je standpunt is zijn jij en ik nu wel uitgepraat.

Als we iets willen snappen van wat er werkelijk moet gebeuren om onze ontstaansgeschiedenis te begrijpen zullen we om te beginnen moeten afstappen van het idee dat de goden die in oude verhalen worden beschreven alleen maar verzonnen werden door de mensen om natuurverschijnselen aan toe te kunnen schrijven. Uitgaande van het verhaal dat ik eerder vertelde over cargo-religies, is het veel verstandiger de verhalen over de goden toe te schrijven aan mensachtige wezens met een hoge technische beschaving waarvan de mensen die de verhalen over hen vertelden heel weinig begrepen en daarom verwonderd opschreven wat ze meende waar te nemen. Bedenk even, ook als je zelf niet godsdienstig bent dat mensen, of ze nu eenvoudig zijn of juist heel geleerd, toch vaak behoefte hebben aan iets of iemand om te vereren, iets of iemand aan wie ze een hogere macht toekennen. Trouwens, je ziet het al binnen veel bedrijven dat de bazen of directeuren toch bij veel van de werknemers ontzag inboezemen. Tja, zo zitten wij nu eenmaal in elkaar.

Nou goed, als ik de verhalen allemaal goed heb begrepen deden de Anunnaki iets waarvan ik in de sciencefiction afleveringen van Startrek altijd hoorde dat het niet mocht. De grote vereniging van planeten, de federation, had in die verhalen met elkaar afgesproken dat ingrijpen in de ontwikkeling op een planeet en in de daar levende wezens niet toegestaan was. Bij ons hebben de Anunnaki zich daar blijkbaar niets van aan getrokken, of misschien kwamen ze niet op het idee, hoewel verderop zal blijken dat ze vermoedelijk wel wisten dat je niet moest ingrijpen, maar daarover later.

Volgens de verhalen hadden ze dus goud nodig om met nano-deeltjes hun atmosfeer op de thuisplaneet in orde te brengen. Waarschijnlijk hadden ze die atmosfeer ook wel zelf kapot gemaakt want uit de verwoestingen hier op aarde (lees het Bijbelverhaal over de verwoesting van Sodom en Gomorra)  hadden ze wapens die verdacht veel op atoombommen leken. Hoe dan ook, hun eigen mensen kregen steeds minder zin in het zware werk in de mijnen. Slim en kundig als ze waren werden toen de eerste hominiden door middel van genetische manipulatie veranderd, zodat ze slim genoeg werden om het zware werk over te nemen, als slaven natuurlijk. Maar ja, ze hadden flinke aantallen nodig dus (lees Genesis 6 vers 2) namen de Anunnaki mannen aardvrouwtjes om kinderen bij te verwekken. Het moest tenslotte wel een beetje opschieten. Nog later – tegen de zin van een van de leiders trouwens – werden de aardmannen ook geschikt om bruikbare kinderen te verwekken. Daarover schijnen de Anunnaki behoorlijk ruzie te hebben gekregen, want uiteindelijk kregen ze veel meer mensen dan ze nodig hadden in de goudmijnen in Zuid-Afrika. Die hebben ze toen maar weggestuurd en we weten ongeveer hoe die nieuwe mensen zich van daaruit over de wereld verspreid hebben. Toch was een van de gezaghebbende Anunnaki daar een verwoed tegenstander van en hij vond ons een mislukt experiment en veroorzaakte een wereldramp, de zondvloed, waarin de meeste nieuwe mensen omkwamen. De bedenker die de nieuwe mensen na jarenlang wetenschappelijk werk had gekweekt heeft echter kans gezien om enkele exemplaren plus alle genetische informatie de zondvloed te laten overleven (het verhaal van Noach).

Misschien heb je wel eens de naam Methusalem gehoord. Hij wordt zelfs in de Bijbel genoemd en hij werd bijna duizend jaar oud. Natuurlijk was hij een Anunnaki, want die werden vaak meer dan duizend jaar oud. Dat heel oud worden is evenwel een eigenschap die ons niet is meegegeven. Dat is trouwens ook wel begrijpelijk. Als je heel snel een flink aantal mijnwerkers wil kweken, dan moeten de generaties elkaar snel opvolgen.

In de verhalen die op de kleitabletten staan werd verteld dat de Anunnaki een bepaalde plant hadden. Ik heb op dit blog echter wel eens iets geschreven over telomeren, dat zijn de uiteinden van ons DNA. In onze geslachtscellen groeien die telomeren na elke deling van het DNA weer aan, zodat de celdeling onbeperkt door kan gaan, maar in de gewone cellen valt er na elke deling een stukje af en als alle telomeren op zijn kan de cel zich niet meer delen. Op die manier krijgen we steeds minder gezonde goed werkende cellen. Dat heet veroudering. Ik vermoed dat de Anunnaki een enzym, een speciale versie van het telomerase maakten waardoor hun cellen zich altijd bleven vernieuwen. Als wij dat hadden konden we ook gemakkelijk honderden jaren oud worden. Zoals ik echter al schreef, als je vrij snel nieuwe exemplaren wilt kweken moet de levensduur van elk individu niet te lang zijn. Vergis je niet, onze “Goden” waren niet hier uit edelmoedigheid. Ze kwamen hier om bepaald materiaal te halen en lieden die iets bij je komen halen tolereren je meestal tot je niet meer nodig bent.

Wat heeft dit nu allemaal met de tegenwoordige tijd te maken. Misschien helemaal niets, maar ik zie en hoor vanuit de wereldelite, met name van Bill Gates die een transhumanist is ( willen de erfelijke eigenschappen van de mensen veranderen) dat zijn streven is dat er van de zeven en een half miljard mensen op aarde ongeveer een half miljard overblijven. En dan denk ik: waar lijkt dit streven nu op. Waar moet ik nu ineens aan denken. We kijken hier namelijk naar vernietiging van een groot deel van onze soort.

Als je dan weet het huidige vaccin ons DNA zal veranderen. Hij heeft er miljarden in geïnvesteerd. Er zitten eiwitten in die niet alleen van menselijke foetussen komen, maar ook van apen, dan hoef je je bijna niet meer af te vragen wat nu eigenlijk de bedoeling is.

Zal ik het zeggen, nou ja, vooruit, laat mij maar eens een onheilsprofeet zijn: de wereldelite wil dat wij dommer worden, minder veeleisend, meegaander en eigenlijk slaafser worden.

Klaus Schwab, de voorzitter van het World Economic Forum heeft het zo gezegd: U zult niets bezitten en u zult gelukkig zijn.

En ik denk: Ja, ja, dat lukt misschien met stomme koeien, maar niet met mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.