Vraag en Antwoord

Vraag: Is het mogelijk een mens wezenlijk en ook lichamelijk te doen veranderen door een injectie?

Antwoord: Jazeker, het lijkt erg onwaarschijnlijk, maar in de afgelopen jaren is er erg veel geëxperimenteerd met het veranderen van erfelijke eigenschappen en daarin zijn meer en meer resultaten behaald.

Vraag: Is dat nu niet een sciencefiction verhaal wat alleen wordt geloofd door mensen met een boel fantasie?

Antwoord: Dat zou je inderdaad geneigd zijn te denken, maar het wordt al lange tijd met planten, met name met voedingsgewassen gedaan. Heel veel voedingsmiddelen bevatten tegenwoordig plantendelen of zaden die genetisch gemanipuleerd zijn. De firma Monsanto, die ook het kankerverwekkende anti-onkruid middel “Roundup” op de markt brengt wat nog steeds door veel mensen wordt gebruikt, brengt ook veel gemanipuleerde zaden voor voedingsgewassen op de markt.

Vraag: waarom doen ze dat?

Antwoord: daar kunnen verschillende redenen voor zijn, maar de belangrijkste is altijd het verdienmodel voor de voedselproducenten. Zo kan men er voor zorgen dat een gewas minder gevoelig is voor parasieten, waardoor minder van de oogst verloren gaat. Ook kan men ervoor zorgen dat de gewassen groter worden en ook het te oogsten gewicht toeneemt. Dat is gunstig voor de producenten. Wat ik al schreef: het verdienmodel.

Vraag: maar hoe doen ze dat dan?

Antwoord: ze doen dat door veranderingen aan te brengen in het DNA van de gewassen, want het DNA is voor alles wat leeft de opslagplaats van de erfelijke eigenschappen. Het DNA bepaalt voor het overgrote merendeel hoe een leven zich kan ontwikkelen.

Vraag: maar als dat dan met onze voedingsgewassen gebeurt, krijgen we dan beter voedsel.

Antwoord: Daar valt niet zo veel over te zeggen. Bedenk dat het voornamelijk meer wordt en dat doorgaans parasieten er minder op aanvallen.

Vraag: maar ja, als die parasieten er nu al minder trek in hebben, zit er dan voor ons nog wel net zo veel waardevolle voeding in als voor de genetische manipulatie?

Antwoord: Dat is een vraag die door de producenten van gemanipuleerde voedingsgewassen niet duidelijk beantwoord wordt. Het is bij die producenten voornamelijk om de grotere verkoopwinsten te doen. Maar daarin zijn voedselproducenten natuurlijk niet uniek.

Vraag: maar hoe ging het dan vroeger als men betere gewassen wilde?

Antwoord: Lang geleden was er een wetenschapper, Mendel heette hij, en hij ontdekte dat je betere en sterkere gewassen kon krijgen door soorten te kruisen. Dat was een prachtige en zeer waardevolle ontdekking, want hij ontdekte ook dat eigenschappen die de soorten verzwakten vaak verdwenen bij kruising met soorten waarbij diezelfde eigenschappen juist wel sterk waren. Ach, eigenlijk weten we dat onbewust natuurlijk al jaren.

Neem bijvoorbeeld honden. Als je een hondenliefhebber bent dan weet je waarschijnlijk wel dat raszuivere honden kwetsbaarder zijn voor allerlei ziekten en ook vaak minder oud worden, terwijl de zogenaamde vuilnisbaken rassen, waarin een mix van allerlei rassen zit, bijna nooit ziek zijn en vaak ook wel bijna twintig jaar oud worden. De conclusie dat onvermengde raszuiverheid vaak oorzaak is van ongewenste ziekte – zowel geestelijk als lichamelijk – lijkt dan ook houdbaar.

Vraag: zijn hogere winsten dan de enige reden om aan de verandering van erfelijke eigenschappen te werken?

Antwoord: dat lijkt misschien vaak zo en voor een belangrijk deel is dat ook het geval, maar er is nog een ander reden die te maken heeft met onze nimmer ophoudende nieuwsgierigheid. Bedenk eens hoeveel mensen een erfelijke gevoeligheid hebben voor bepaalde ziekten en hoeveel mensen lijden aan erfelijke ziekten waardoor ze na een treurig en ongemakkelijk leven vrij vroeg sterven. Het is niet vreemd maar juist heel begrijpelijk dat de altijd nieuwsgierige wetenschappers dat soort problemen willen oplossen.

Vraag: maar dat is dan toch prachtig, die onderzoekers moeten we dan toch alle ruimte geven?

Antwoord: daarin zou je volkomen gelijk hebben als alle wetenschappers en de organisaties eromheen de zelfde doelstellingen hadden namelijk tot heil van het mensdom. Maar helaas is niets minder waar.

Vraag: maar waarom dan in vredesnaam?

Antwoord: Macht en rijkdom. Heel lang geleden is ontdekt dat ziekte meer geld oplevert dan gezondheid. Als je ziek bent ga je naar de dokter en meestal krijg je dan medicijnen. Veruit de meeste medicijnen zijn geen geneesmiddelen die je voor korte tijd gebruikt om daarna weer beter te zijn, nee, veel medicijnen zijn zogenaamde onderhoudsmiddelen die je moet blijven gebruiken. Denk maar aan pilletjes voor de hoge bloeddruk of bloedverdunners of middelen tegen diabetes. Je moet ze blijven gebruiken anders verergert de ziekte weer. Dat is het verdienmodel van de farmaceutische industrie. Aan gezonde mensen valt op dit terrein niets te verdienen. De farmaceutische industrie wil graag aan iedereen verdienen.

Vraag: Kan die industrie dan zelf het eigen verdienmodel vergroten, ook als mensen gezond zijn?

Antwoord: ja, helaas kan dat. De meeste mensen weten betrekkelijk weinig van hun eigen lichaam, laat staan van geneeskunde. Met slimme communicatietechnieken wordt reclame gemaakt, dag in dag uit, via alle massamedia. Het is namelijk heel gemakkelijk om mensen aan het twijfelen te brengen. Een stapje verder en ze worden een beetje bang. En dan ben je als reclamemaker waar je wilt zijn, want bange mensen kun je van alles wijsmaken, van alles laten doen met de belofte dat ze na het opvolgen van jouw advies niet meer bang hoeven te zijn. Wat reclamemakers dus moeten bereiken is, als het alleen maar om de aardigheid gaat, een gevoel opwekken dat je erbij wilt horen. Als het echter, zoals nu, om een volstrekt verzonnen ziektedreiging gaat, dan heb je angst nodig. Dan moet je elke dag bekend maken dat er weer meer besmettingen zijn, dat de ziekenhuizen weer vol lopen. Daar worden mensen die niet begrijpen wat er werkelijk aan de hand is enorm angstig van en houden zich aan de meest bespottelijke voorschriften. Mensen die wel begrijpen wat er aan de hand is worden alleen maar boos over het feit dat er zo veel kwaad wordt gedaan en zoveel kapot wordt gemaakt.

Vraag: Waarom gebeurt dit allemaal?

Antwoord: Uit vrees voor een fantast en een complotdenker te worden verklaard durf ik het bijna niet meer te zeggen. Ik moet wel, maar ik durf bijna niet meer. Uit ervaring weet ik namelijk – ik heb deze werkelijke reden vaker aan mensen verteld en ik werd bijna altijd schamper uitgelachen – dat tot nu toe bijna niemand me gelooft. Goed, de echte reden dan, en niet alleen volgens mij, maar volgens een toenemend aantal mensen.

De allerrijkste bovenlaag van multimiljardairs, die bijna alles op de wereld al bezit of onder controle heeft wil nu meer controle over ons, over alle mensen. Daarvoor willen zij ons veranderen.

Vraag: maar hoe denken ze dan ons te kunnen veranderen als wij dat niet willen?

Antwoord: Op de zelfde manier als bij Monsanto de erfelijke eigenschappen van veel voedingsgewassen zijn veranderd door het DNA van die soorten te veranderen, zijn er al jarenlang duizenden proeven met dieren gedaan. Dat ging vaak fout. Dan werden de dieren ziek of ze stierven, maar een enkele keer ging het ook goed. Er waren nieuwe technieken gevonden. De belangrijkste was Crispr-Cas 9, een techniek waarmee heel precies een stukje DNA er tussenuit kan worden geknipt en vervangen door een ander stukje. Technisch is het heel knap en medisch zou het een zegen kunnen zijn.

Vraag: maar ik vroeg ook hoe men denkt ons te kunnen veranderen als wij dat niet willen?

Antwoord: dat moet gebeuren met een grote illusionistische truc. De truc begint met een wereldwijd bericht van een rampzalig dodelijk virus dat ons bedreigt. Er gaan flink wat voornamelijk oude en zieke mensen aan dood. Ze konden door hun trouwe huisartsen ook niet worden genezen, omdat wereldwijd gezegd werd dat het bestaande geneesmiddel (Hydroxychloroquine, weet je nog) gevaarlijk was en verboden werd. Maar dat was heel in het begin, dat weet bijna niemand meer, maar het was natuurlijk wel een heel smerige leugen. Dan ga je door met angst zaaien. Dagelijks besmettingscijfers, overlijdensaantallen. Kortom je maakt iedereen bang die geen verstand van geneeskunde heeft. En dan roep je: ‘alles komt goed als er een vaccin tegen deze vreselijke zieke is’. Dan komt de echte truc. Dat vaccin waar je mee komt beschermt helemaal niet tegen die ziekte, die trouwens helemaal niet zo ernstig was als je in het begin zei, want wat je daar toen over zei was om de mensen bang te maken en dat ze dan heel graag je vaccin zouden willen.

Vraag: Ja, nu kun je me nog veel meer proberen wijs te maken, maar ik zie mij daar toch niet intrappen. Ik ben een nuchtere Hollander. Mij houd je niet voor de gek.

Antwoord: Kijk, kleine man of kleine meid natuurlijk. Ik ben natuurlijk niet zonder een cent op zak aan dit avontuur begonnen. Ach, laat ik me ook maar even voorstellen. Mijn naam is Bill Gates, ja van Microsoft, precies. Van de computervirussen ben ik met veel geld in de biologische virussen gegaan. Ik heb me voorgedaan als iemand die het goede doel wil steunen, maar dat is natuurlijk larie. Ik ben een zakenman en ik wil geld verdienen. Met die virussen heb ik trouwens iets heel nieuws bedacht. Ik dacht: ik ga het aantal mensen op Aarde flink verminderen en dat doe ik met iets dat ik verkoop onder de naam van een vaccin tegen een virus waar iedereen met de meest fantastische reclametechnieken bang voor is gemaakt.

Vraag: Ja mooi meneer Gates, maar mij heb je nog steeds niet hoor.

Antwoord: Oh jawel hoor. Ik heb de regering van je land gekocht, je nieuwsmedia, het belangrijkste deel van alle artsen en verplegenden, die mogen niets zeggen op straffe van ontslag. Ik zorg dat het economisch een verschrikkelijke puinhoop wordt. Moet jij eens opletten. Dan willen heel veel mensen dat vaccin van mij, want ik heb beloofd dat alles dan weer net als vroeger wordt. Maar ook daarin heb ik trouwens gelogen, want in mijn nieuwe glorieuze werkelijkheid gaan deuren alleen maar voor je open als je gevaccineerd bent, nou ja, belangrijke deuren dan. Deuren waarachter alleen maar schadelijke troep wordt verkocht die gaan ook open voor de eigenwijze huftertjes die mij proberen te weerstaan.

Ik ben Bill Gates de geweldige, de redder van de wereld.

Oh ja, wat het effect van dat eerste vaccin is dat weet ik nog niet. Er kunnen wel mensen ziek van worden of eraan sterven. Maar goed, ik vind toch dat er veel te veel mensen op onze Aarde rondlopen, dus dat ruimt lekker op.

Vraag: denk ik, Peter van Oosterum, echt dat deze min of meer schematische weergave van de huidige werkelijkheid klopt?

Antwoord: Ik geloof niet dat ik er erg ver naast zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.