Hoe ver zijn we nu?

Sedert het begin van dit jaar heeft zich in onze samenleving in hoog tempo een groot aantal veranderingen voltrokken, verandering die eigenlijk allemaal beperkingen zijn, dwangmaatregelen  die ons – en niet alleen ons, maar ook de bevolking van de meeste andere landen – door de overheid zijn opgelegd.

Het begon er mee dat de WHO een waarschuwing naar alle landen deed uitgaan dat er een zeer gevaarlijk virus over de wereld raasde. Het speciale soort waarschuwing waarvan de WHO zich op dat moment bediende was er een waaraan alle regeringen gevolg moesten geven op grond van een wereldwijde overeenkomst. Er moest een noodtoestand worden uitgeroepen. Regeringen moesten tijdelijk de volksvertegenwoordigingen buitenspel zetten. Overigens werden de kamers van de volksvertegenwoordigingen wel per geheime brief geïnformeerd.

Blijkbaar waren deze ministeriële aanwijzingen duidelijk genoeg, want in elk geval heeft onze volksvertegenwoordiging zich netjes onthouden van kritiek op het gekozen beleid. Wel is er regelmatig om aanpassingen gevraagd, maar vaak kwamen er uit de tweede kamer suggesties die eerder bedoeld waren om het beleid te ondersteunen dan dat er felle kritiek kwam die het gekozen regeringsstandpunt aanviel.

Laten we een even stilstaan bij wat er allemaal door ons kabinet is bepaald om, zoals men beweert, de besmetting met een virus, waarvan we inmiddels al lang weten dat het niet gevaarlijker is dan griep, te voorkomen. We mogen niet meer spontaan uitgaan naar schouwburg of bioscoop. We moeten anderhalve meter afstand houden van iedereen die niet tot onze directe familie behoort. We mogen niet meer gezellig een kroeg binnenlopen en samen aan de bar gaan staan om een biertje te drinken. Als we naar een restaurant willen moeten we in verband met het beperkte aantal klanten dat binnen mag reserveren. Alle horeca gelegenheden moeten ‘s avonds om tien uur sluiten. En het is nog niet verplicht, maar ons wordt dringend geadviseerd mondmaskers te dragen op plaatsen waar je omhoog kijkend niet de hemel kunt zien. Ten slotte wordt ons bij herhaling op het hart gedrukt dat we alleen samen dit volgens het kabinet gevaarlijke virus kunnen verslaan.

Ik ga hier deze keer niet schrijven waarom ik mordicus tegen al deze maatregelen ben, want daarover heb ik al meer dan genoeg geschreven en mocht je als trouwe lezer meer argumenten nodig hebben, kijk dan maar op het internet. Tegenargumenten met betrekking tot dit kabinetsbeleid genoeg.

Waar ik het wel over wil hebben is mijn verwachting betreffende wat er in ons land, en trouwens in de meeste andere landen gaat gebeuren.Toen ons land in 1940 bezet werd door het Duitse leger was er niet direct opstand en verzet. Natuurlijk waren mensen boos en ontzet, maar mensen zijn voorzichtig bij de dreiging met geweld. Het duurde dan ook tot 1941 voordat een grote staking de vijand trachtte te bedreigen. Uiteraard reageerde de toenmalige vijand door met grof geweld de staking neer te slaan.

Eigenlijk is wat er nu gebeurt wel te vergelijken met wat er toen gebeurde. Nee, er zijn geen vreemde legers ons land binnen gedrongen. Voorlopig doet onze eigen politie samen met zogenaamde BOA-handhavers het werk om demonstraties en dergelijke te breken. Af en toe zien we ook beelden dat de Politiemensen zich flink uitleven in een gewelddadige aanpak tegen ongewapende demonstranten.

Maar dit zijn nog maar kleine schermutselingen. De demonstranten zijn voor het merendeel jonge mensen met niet heel indrukwekkende maatschappelijke posities. Ik verwacht echter niet dat het in de komende tijd allemaal zo betrekkelijk onschuldig blijft.

Door de overheidsmaatregelen die slechts gesteund worden door zeer dubieuze testen en niet te verantwoorden maatregelen zijn inmiddels duizenden mensen hun baan kwijtgeraakt en zijn ook duizenden bedrijven en bedrijfjes gevoelig geraakt of failliet gegaan.

Van de over het algemeen redelijke Nederlanders mag je verwachten dat ze een zeker geduld opbrengen als er verbetering in het vooruitzicht gesteld wordt. Dat gebeurt echter niet. Nou ja, de minister van volksgezondheid, die eigenlijk de spil vormt van alle veranderingen in onze maatschappij, stelt dat het komende vaccin de bescherming zal bieden die het mogelijk zal maken dat alles weer normaal wordt.

Jammer is in zijn verhaal dan wel dat het bedoelde vaccin in grote haast met veel te weinig controletesten is gemaakt en derhalve als onveilig moet worden beschouwd. Temeer omdat we weten dat Bill Gates de grote initiator achter dit hele vaccinatie verhaal is. Gates, die mede oprichter was van Microsoft, waar alle Windows-versies gemaakt werden, waarvan je van tevoren wist dat je met de aanschaf van een nieuwe versie altijd een jaar moest wachten omdat er in de eerste release zoveel storende bugs zaten. Nu diezelfde man in grote haast met een nieuw vaccin aankomt verwacht ik dat het niet anders zal gaan dan bij zijn Windows programma’s namelijk veel storingen in het begin. Nu is dat bij een computerprogramma op zijn allerergst behoorlijk vervelend, maar als het bij dat haastig op de markt gebrachte vaccin het geval is, dan mogen we in alle redelijkheid verwachten dat er veel slachtoffers zullen vallen. Mocht u dus overwegen om zich te laten vaccineren, wacht een jaartje tot we alle bijwerkingen hebben gezien en ervaren en hopelijk voorkomen.

Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dit vaccineren een succes wordt, integendeel. Als, wat niet te hopen is, maar wel te verwachten er onschuldige slachtoffer vallen, dan vrees ik dat voor veel Nederlanders de maat vol is. Er zullen schuldigen worden gezocht en zeker zullen die in Den Haag worden gezocht en gevonden. Nu lopen de meeste mensen nog braaf mee in de verwachting dat het nu toch niet heel land meer gaat duren. Maar eerlijk gezegd hoop ik nooit getuige te zijn van waartoe wanhopige en woedende mensen in staat zij als ze behalve hun bedrijf of baan ook nog moeten meemaken dat dierbaren sterven of dodelijk ziek worden van een vaccin dat veel te snel de markt op moest omdat iemand vond dat de menselijke samenleving op de wereld aan verandering toe was. Ook is het zeer wel denkbaar dat de bijwerkingen niet direct na de vaccinatie optreden, maar enige tijd later, zodat de producenten vast en zeker met succes de oorzakelijke verbanden met de vaccinatie kunnen bestrijden. Hoe dan ook, ik houd mijn hart vast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.