L’ignorité est tres voisine de L’imoralité

Onder deze titel heb ik eerder een blog geschreven en nu, in deze tijd van de wereldwijde dreiging van het coronavirus komt het mij voor dat het onderwerp meer dan actueel genoemd kan worden. Ik schreef toen dat ik deze uitspraak had gelezen op een bordje van triplex, waarop deze spreuk met een gloeiende spijker was ingebrand. De man die mij het bordje toonde was apotheker en hij had het sedert zijn studietijd boven zijn bureau hangen.

Veel onwetendheid zien we tegenwoordig samen met angst voor het onbekende virus en de doodsdreiging ervan die gevoed wordt door de dagelijkse mediahype die we allemaal over ons heen krijgen. Het zou levensbedreigend zijn, het zou ons allemaal kunnen treffen. De indruk die langzamerhand gewekt wordt en die met draconische maatregelen wordt ondersteund is dat ons aller leven in gevaar is, want we weten niets van dit virus (dat is niet waar). En alle berichtgeving bestaat slechts uit getallen, getallen van ziekenhuisopnames, I.C. bezetting, doden ten gevolge van dit virus, kortom een voor gewone burgers niet controleerbare reeks van feiten van het soort dat de eenvoudige, weinig ontwikkelde mens kan begrijpen. Ik wil graag even samenvatten wat we via de summiere berichtgeving, maar namens onze overheid, gesteund door uitsluitend het RIVM vooral moeten goed moeten weten en doen.

  1. De toestand is levensgevaarlijk.
  2. We moeten elk contact met medemensen dat niet strikt noodzakelijk is vermijden.
  3. We moeten allemaal meedoen (samen, samen, samen) het lijkt op religieuze indoctrinatie en dat is het ook.
  4. Wie weigert mee te doen krijgt een boete of wordt in het ergste geval gearresteerd. (in wat voor soort samenleving hoort dat ook alweer thuis?)

Mensen, denk nou toch eindelijk in vredesnaam een even na. In wat voor een krankzinnige dictatuur zijn we beland. En waarvoor. De arme mensen in de zorg, waarvan er vlak voor deze crisis al zoveel waren wegbezuinigd, moeten nu hun benen uit hun lijf lopen en onder de meest benauwende omstandigheden werken. En nu zijn het helden, ja onderbetaald en overbezet.

Corona wordt hier behandeld als Ebola, maar dat is het helemaal niet. Toch draait de angstmachine maar door. Het is als de bekende kudde die geschrokken is en op hol geslagen. Ja, ja zeg je nu misschien, maar dat zijn dieren. Nou, luister, niet alle dieren zijn mensen, maar alle mensen zijn wel dieren en op hol geslagen zijn we ook.

Heel erg is ook dat – maar dat hoort allemaal bij paniek en bij op hol geslagen zijn – dat mensen die ertegenin gaan of die met logische en eenvoudige oplossingen komen de mond wordt gesnoerd. Ik denk in dat verband aan de Limburgse huisarts uit het dorp Meijel, die zeer ervaren is en ook een poos als tropenarts heeft gewerkt. Zijn zeer effectieve recept, toegepast op tien coronapatiënten, die allen binnen vier dagen genazen, werd verboden door de inspectie voor de volksgezondheid. Is dat een schandaal? Ik denk het.

Wij worden in een bijna religieuze kramp gedwongen: Zij die door ons zijn aangesteld als de deskundigen hebben besloten dat het probleem groot en moeilijk is. Die overtuiging wordt ons dagelijks met veel pathos tussen de oren gegoten.

En dan komt er zo’n huisartsje, ik hoor het ze zeggen daar bij het RIVM, een dorpsdoktertje nog wel en die denkt het even opgelost te hebben.

Je ziet en hoort de bobo’s in dit spel aan regeringszijde denken: Is die vent nou helemaal belazerd. Dat kost mij mijn belangrijke positie. Bovendien heb ik gelijk omdat ik gelijk heb en daarom zullen we hem even stoppen.

Ach lieve vrienden, kom in vredesnaam in opstand tegen dit nationale bedrog. Kijk eens naar Zweden waar ze laten zien hoe het ook kan en bedenk:

ONWETENDHEID IS DE NAASTE BUUR VAN GEWETENLOOSHEID

Luister bijvoorbeeld eens op YouTube naar mensen als Karel van Wolferen of Ab Gietelink. Kortom, zoek je eigen feiten bij elkaar en wees geen domme meeloper en bedenk dat op hol slaan bij kuddes koeien gebeurt. Wij moeten beter weten.

Wat zeg je? Overdrijf ik? Ja natuurlijk overdrijf ik, anders luister je helemaal niet, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.