Wij blijven ziende blind en zij geven niet op.

Een poosje geleden schreef ik op deze plek een blog met de titel “tovenaarsleerling” als om uitdrukking te geven aan mijn gedachte dat wat er gebeurt – misschien wel uit onwetendheid of anders uit gemakzucht – voortdurend op een fiasco uitloopt, waar dan helaas steeds weer heel veel slachtoffers bij vallen. Misschien had ik bij het schrijven van dat stukje nog wel de iet wat naïeve veronderstelling dat de tovenaarsleerlingen binnen de wereldelite die onder meer hun blijkbaar gebroken toverstafjes zwaaien op het terrein van de farmaceutische industrie, het gewoon wel goed bedoelen, maar steeds nog net niet weten hoe het echt moet.

Op het ogenblik ben ik halverwege het lezen van het boek “De Pandemie Van De Angst”, van Kees van der Pijl. Dat boek is een absolute aanrader voor wie weten wil wat er echt aan de hand is op onze wereld en welke kwaadaardige en kwaadwillende krachten ons bedreigen. Het boek behandelt zeer diepgravende informatie over een groot aantal relevante en tevens sterk samenhangende onderwerpen op een manier die een redelijk ontwikkelde leek gemakkelijk kan begrijpen.

Belangrijke informatie voor mij is – en dat heb ik niet uit dit boek – dat de Rothshields weliswaar de grote financiële macht in de wereld zijn die bewijsbaar bijna alle oorlogen en conflicten hebben helpen uitlokken en steeds ten eigen bate van twee zijden hebben gefinancierd. Oorlogen zijn afschuwelijk en er gebeuren mensonterende dingen in, zoveel is duidelijk. Ook beginnen we te begrijpen dat de reden dat oorlogen gevoerd worden niets te maken hebben met een bekende aanleiding, maar aangestookt zijn door hen die eraan verdienen. Echter, een belangrijk gegeven in ons leven is voor velen de medische wetenschap die ons een veilig en gezond leven zou moeten bieden. Daar komen we dan echter die andere steenrijke Amerikaanse familie tegen, de Rockefellers, rijk geworden in de olie, maar de focus verlegd hebbende in de richting van de gezondheidszorg en alles wat daarmee samenhangt. De Rockefellers hebben kans gezien de geneeskunde in de westerse wereld nagenoeg geheel aan zich te trekken en van een goed en mensvriendelijk beroep te veranderen in een verdienmodel. Door universiteiten te financieren en ervoor te zorgen dat de studie geneeskunde meer en meer een studie geneesmiddelen voorschrijven werd en nog steeds verder die kant op gaat waardoor men erin is geslaagd om de oude geneeskundige kennis, die gebruik maakte van natuurlijke stoffen uit zowel het planten – als het dierenrijk belachelijk te maken en te bestempelen als kwakzalverij. Als ik de gang van zaken in de wereld van de farmacie, de medicijnmakers zou moeten omschrijven, dan zou ik zeggen dat we te maken hebben met bedriegers die regelmatig knoeien met de resultaten van de proeven die moeten bewijzen dat hun producten veilig en werkzaam zijn. Iedereen zal zich de beruchte softenon affaire herinneren, waarbij kinderen werden geboren met misvormde of ontbrekende ledematen omdat hun moeders tijdens de zwangerschap het slaapmiddel Softenon hadden gebruikt, maar dat is er maar één van de vele wanprestaties van de farmaceutische industrie. Tegenwoordig zijn de farmaceuten verplicht de bijwerkingen van hun middelen te vermelden. Mij rijzen soms de haren te berge als ik die bijsluiters lees. Bij de middelen uit de natuur die gelukkig nog steeds in ruime mate voorhanden zijn heb je doorgaans geen bijwerkingen. Het grote probleem is echter de gemakzucht waarmee mensen bij het minste of geringste ongemak direct naar de industriële pillen grijpen in plaats van een natuurlijke oplossing een kans te geven. Ja, inderdaad, het gemak. Als je weet hoeveel geld er wordt besteed om ons te doen geloven dat natuurlijke middelen een gevaar voor de gezondheid vormen ga je begrijpen dat je met reclame leugens te maken hebt.

Ver, heel ver zijn we afgeraakt van een natuurlijke – en daardoor veel mooiere en veiligere manier van leven. Dat is nu eenmaal zo en dat kunnen we niet zomaar terugdraaien. Maar nu, met deze zogenaamde pandemie, die helemaal geen pandemie is, moeten we echt stoppen met ons angst te laten aanpraten waarvoor geen enkele grond bestaat en die ons gedrag doet veranderen in dat van angstige kuddedieren.

Lees het boek van Kees van der Pijl, “De Pandemie Van De Angst” en herinner je alsjeblieft weer dat in jouw leven er maar één de baas kan zijn en dat ben jij, en dat jouw lichaam maar één eigenaar heeft: Jij!!!.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.