Een mens, de genetich gemanipuleerde aap is expres incompleet afgeleverd

Voor ik nu vergeet het te noteren, vlak na het wakker worden drong ineens tot me door hoe het nu toch zit met de longevity van onze makers en waarom dat mogelijk bij ons is blijven liggen. Een paar verschillende gedachten speelden door elkaar.

In dat boek over het DNA van de goden las ik wat ik al op meerdere plaatsen gelezen had, namelijk dat de Anunnaki vaak moeilijke karakters hadden, niet allemaal natuurlijk, maar jaloezie en een kort lontje kwamen toch vrij vaak voor. Zo meldde deze auteur dat de verdrijving uit Eden, wat in feite de plek was waar het laboratorium zich bevond en waar ook Anunnaki vrouwen zelf als draagmoeder hadden gediend om de eerst homo sapiens te baren, ook Anunnaki mannen rondliepen. De vrouw die in de Bijbelverhalen Eva wordt genoemd moet er aantrekkelijk uit hebben gezien. Ze was de eerste die gelukt was. Daarna schijnen ze een vermeerderingsprogramma begonnen te zijn door middel van klonen. Nu weten wij dat klonen van volwassen exemplaren een probleem oplevert met de levensduur, omdat bij volwassen exemplaren het celdelingsproces al behoorlijk vaak heeft plaatsgevonden via de gewone mitose, waarbij altijd telomeren verdwijnen. Zo hoorde ik tijdens een lezing op YouTube van Chuck Missler (de moeite waard om even op YouTube op te zoeken) over transhumanisme dat het sterke vermoeden bestaat dat veruit de meeste lichamelijke klachten en aandoeningen het gevolg zijn van het korter worden en tenslotte verdwijnen van de telomeren die weliswaar geen erfelijke eigenschappen van ons dragen, maar die absoluut onmisbaar zijn bij de deling en vernieuwing van onze lichaamscellen. Ik vergelijk het ter vereenvoudiging vaak met een bedrijf waarin steeds meer niet automatiseerbaar werk door steeds minder werknemers moet worden gedaan. Dat kan niet anders dan op den duur stuklopen.

Maar goed even terug naar het vorige onderwerp, die verdrijving van die twee geslaagde gekweekte mensen uit het laboratorium. Dat van die slang en die appel vond ik altijd al een vreemd verhaal. Maar ik las nu de theorie dat een afgunstige Anunnaki man Adam en Eva betrapte op seksuele handelingen. En als je dan in het oude testament leest dat de Joden werd voorgehouden dat hun God een God der wrake was en een afgunstig God die het vereren van andere goden verbood en strafte, ja, dan denk ik dat er qua gemoedsbewegingen sedert onze schepping – die overigens geen schepping maar een genetische aanpassing was – toch in de menselijke gemoedsstormen verdraaid weinig veranderd is.

Ik vermoed – ik was er natuurlijk niet bij – dat het hele experiment dat uiteindelijk was opgezet om werkslaven (lulu’s noemden ze die) te maken die slim genoeg waren om op een intelligente manier de heren Anunnaki te dienen – flink uit de hand is gelopen. Zo las ik ooit, ik weet niet meer waar, in een ander verhaal dat de Atlantis mensen zelf ook leuk aan het spelen waren met de combinatie mensen met dieren kruisen. Bij de beschrijving van die biologische mengvormen had men het daar over de dingen.

Een heel klein beetje weten we bijvoorbeeld uit het kruisen van paarden met ezels om sterke, gewillige, doch meestal onvruchtbare lastdieren te fokken, muilezels en muildieren. Dat zou de reden geweest kunnen zijn waarom er zoveel tijd mee gemoeid is geweest. Bronnen uit de Soemerische kleitabletten vermelden dat de Anunnaki rond driehonderdduizend jaar geleden op de Aarde landden. In een eerder blog heb ik al geschreven dat ze goud nodig hadden om de atmosfeer van hun eigen planeet te repareren. Voor een leek is dat een raar en wellicht ongeloofwaardig verhaal, maar het wordt misschien iets geloofwaardiger als ik vertel dat hier op Aarde met enig succes pogingen zijn gedaan met gebruikmaking van Aluminium om de gaten in de ozonlaag te dichten. Het gebruik van het edele metaal Goud zal ongetwijfeld een effect kunnen hebben goud is in elk geval, net als zilver, een heel goede stroomgeleider.

Hoe dit ook zij, volgens de Soemerische bronnen hebben de Anunnaki hier vele eeuwen zelf goud gedolven. Het werd echter lastiger toen hun eigen mijnwerkers in opstand kwamen en het vermoeiende en zware werk niet meer wilden doen. Pas toen werd besloten om te proberen van de aanwezige mensachtige apen door manipulatie van de erfelijke eigenschappen bruikbare werkers te maken. Ze konden dat doen, omdat bleek dat hun eigen DNA sterke gelijkenis vertoonde met dat van die mensapen. Dat laatste rechtvaardigt ook het vermoeden dat DNA mogelijk universeel is en dat de gedraaide dubbele helix overal in het universum unieke lokale combinaties vertoont, maar dat het principe het unieke kenmerk van leven is.

Ik praat vaak over dit onderwerp en dan zie ik heel vaak ongelovige blikken van mensen die mij een fantast en een dromer noemen. Nou dat ben ik ook en eerlijk gezegd ben ik daar nog trots op ook, omdat out of the box denken zo ongeveer de enige weg is om onbegrepen en onbegrijpelijke dingen begrijpelijk te maken. Daarnaast wil ik er echter op wijzen dat heel veel van onze voedingsmiddelen tegenwoordig door middel van gen-manipulatie verbeterd of in elk geval veranderd zijn waardoor er minder bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven te worden of waardoor opbrengsten van gewassen groter zijn. Nee, inderdaad dat zijn in het licht van onze gezondheid lang niet altijd verbeteringen, maar op onze wereld geld nu eenmaal dat als winst en welzijn ruzie hebben dat dan winst bijna altijd wint. Waar het me in dit verhaal echter om gaat is dat het kan. Het is dan ook zeer voor de hand liggend dat onze soortverbeteraars, de Anunnaki, er na heel veel mislukte pogingen in geslaagd zijn om door spelen met hun eigen genen en die van de mensachtigen die hier rond liepen in de allereerste plaats bruikbare slaven te maken. Stel je voor, Anunnaki vrouwen dienden als draagmoeder, want als ze die mensachtige apenvrouwen dat lieten doen kregen ze geen greintje van de benodigde intelligentie en spraakontwikkeling in de nieuwgeborenen. Blijkbaar is de baarmoeder waarbinnen je lichaam tot stand komt en het bloed dat je gedurende die negen maanden voedt van essentieel belang. Anunnaki vrouwen hebben zich daarvoor dus opgeofferd. De kinderen die ze baarden waren eerst onvruchtbaar en hadden dus ook helemaal niets met seks, want dat had geen functie. Maar ja, je weet hoe wetenschappers zijn. Ze doen vaak dingen omdat het kan en niet omdat het moet.

Een aardig voorbeeld daarvan vind ik nog steeds in een lezing die ik me herinner van Dave Blank, een Nederlandse wetenschapper die een heel belangrijke rol speelde en waarschijnlijk nog steeds speelt bij de ontwikkeling van nanotechnologie. Op een bepaald moment liet hij zien dat de experimenten die zij deden het vaak mogelijk maakte dat atomen van elementen die volgens de bekende scheikundige wetten die voortvloeien uit de eigenschappen bekend uit het periodiek systeem der elementen van Mendelejev en die volgens die wetten nooit met elkaar een verbinding kunnen aangaan, dat met Nano techniek toch konden. Ik vroeg hem toen hoe dat dan wel mogelijk was. Dave Blank glimlachte toen en zei: ‘je moet het gewoon proberen, dan lukt het vaak.’ Voor mij toen een verbazingwekkend eyeopener.

Waarom vertel ik dit nu? Eigenlijk alleen maar om te illustreren dat wetenschappers in feite altijd al proberend, spelend zou je bijna kunnen zeggen, bezig zijn om te zien of er niet meer kan dat dat men tot dat moment weet en kent. Een wetenschappelijk onderzoeker kan dus best zeggen en denken: ‘ik weet wat er kan op het gebied waarmee ik bezig ben.’ Hij kan echter nooit zeggen: ‘Ik weet wat niet kan.’ Want wat vandaag niet kan, daarvoor vinden we misschien morgen een mogelijkheid waardoor het wel kan.

Tenslotte: twee dingen zou ik graag zien ontwikkeld worden door BigFarma, maar daar zullen ze niet snel aan beginnen omdat het juist die twee dingen zijn die hen grote verliezen zouden gaan opleveren. Voor de mensen die denken dat BigFarma er is om ons gezondheid te brengen moet dit laatste stukje van dit blog een teleurstelling worden. En helaas zijn het juist onderwerpen die bij uitstek op hun terrein liggen namelijk pijn en een gezond lang leven.

Eerst dan maar over pijn. Massa’s middelen tegen pijn zijn er op de markt: van eenvoudige aspirine tot heel specifieke en zeer gecompliceerde middelen. Al die middelen werken in meerdere of helaas soms mindere mate pijnstillend, maar bijna nooit helemaal. Wel hebben ze allemaal bijwerkingen die goeddeels vaak een belemmering vormen voor het gebruik. Lang geleden schreef ik al eens over een stof die in geringe mate in ons speeksel voorkomt. De stof werd gevonden door onderzoekers op een van de Parijse universiteiten en kreeg de naam opiorfine. Het is een van onze eigen endorfines (lichaamseigen stofjes die onder meer pijn kunnen stillen) Het vrouwenlichaam maakt een dergelijke stof vrij tijdens de bevalling, anders zou geen enkele vrouw ooit meer dan één kind krijgen. Die stof, opiorfine heeft een pijnstillende werking die ongeveer zes maal zo sterk is als van morfine en omdat het een lichaamseigen stof is zijn er bij het gebruik geen bijwerkingen. Je zou kunnen zeggen dat de natuur dat mooi gemaakt heeft, maar dat is voor BigFarma ook meteen het probleem. Omdat het een natuurlijke stof is kan er geen patent op worden verkregen en kunnen er dus geen superhoge prijzen voor worden gevraagd. Met andere woorden, er is niets aan te verdienen dus verzet BigFarma geen stap om het te maken. Wel hebben ze geprobeerd het een klein beetje te veranderen om toch maar dat verlangde patent te kunnen claimen. Alle pogingen tot nu toe zijn echter mislukt, omdat elke verandering de stof onwerkzaam of gevaarlijk maakte. Of er nu miljoenen mensen met chronische pijn goedkoop door geholpen zouden kunnen worden is voor BigFarma een reden om te roepen dat er genoeg pijnstillers zijn waaraan ze meer dan genoeg verdienen.

Dan is er als tweede dat verhaal van Chuck Missler, wat ik in het begin van dit stuk noemde. De zoektocht naar middelen of methoden waardoor onze telomeren aan de uiteinden van onze chromosomen op lengte zouden blijven. Moet heel belangrijk zijn, want Missler stelde zelfs dat nagenoeg alle ziekte en narigheid van het lichaam dan tot het verleden zou behoren, nou ja, behalve die door trauma zijn veroorzaakt: ongelukken, vechtpartijen en dat soort dingen maar die hebben we zelf in de hand.

Als BigFarma dat zou vinden kunnen ze hun hele geldverslindende industrie sluiten en overgaan op enkele snoepwinkeltjes voor noodgevallen.

Soms denk ik wel eens dat ze zowel die pijnstiller als die methode voor het op lengte houden van de telomeren al lang hebben, maar stiekem verborgen houden omdat bekendmaking hun faillissement zou betekenen. Wat denk jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.