If it quacks like a duck and it walks like a duck it might be a duck

Er gebeuren merkwaardige en ook heel onlogische dingen in de wereldwijde communicatie. In deze tijd, die zich toch al kenmerkt door grote onzekerheden voor het merendeel van de bevolking, zien we zo veel inconsequenties, dat men er moedeloos van zou worden. Steeds weer wordt iedereen die zijn stem verheft tegen – of toont het niet eens te zijn met de gang van zaken rond het zogenaamde coronavirus een complotdenker genoemd. De connotatie hierbij is dat de bedoelde uitingen – en dus ook de mensen die ze te berde brengen ten onrechte maatschappijkritiek uiten, daarbij uitgaande van dwaze hersenspinsels die een gevaar voor de samenleving zouden kunnen opleveren. Dagelijks zien en horen we dit in de officiële media gebeuren.

Het hele officiële verweer tegen de zogeheten complotdenkers gaat steeds meer lijken op het zinnetje dat we vroeger wel eens in een spelletje gebruikten: ‘Denk niet aan een rood brandweerautootje.’ Tja, en waar denk je dan aan, wat zie je dan voor je, precies, een rood brandweerautootje.

Wij moeten dus niet denken dat de vaccins die ons moeten beschermen tegen het Covid-19 virus onveilig zijn. Maar als we zo gewillig – ik zou het liever suffig willen noemen – zouden willen zijn om ons niet te herinneren dat de testfase van deze vaccins zodanig verkort is dat de doorgaans vrij langdurige testfase met gebruikmaking van proefdieren is weggevallen. Er was haast geboden, meende men waardoor de testfase met proefdieren maar moest worden overgeslagen. Met een nieuw woord noemden ze deze procedure “telescoperen”, in elkaar schuiven als een ouderwetse verrekijker. Ook worden we als complotdenkers aangeduid, als we niet zijn vergeten wat de grote promotor en producent van vaccins, Bill Gates, openlijk en dus voor iedereen te horen heeft gezegd over de bedoeling van de hele vaccinatie actie, namelijk het verkleinen van de wereldbevolking. Dat, domme kwaaddenkende complotdenkers moet je niet hebben gehoord. Hij heeft dat wel gezegd, maar je moet vergeten dat je dan zelf begint te denken hoe hij dat dan zou willen bereiken.

Dan moet je bijvoorbeeld niet denken dat die vaccinatie gevaarlijk is en dat je eraan dood kunt gaan. Zeker moet je dat niet denken, ook niet als je gehoord en gelezen hebt dat er wereldwijd – terwijl ze maar net zijn begonnen met vaccineren – al enkele honderden mensen plotseling zijn overleden na vaccinatie. Daar moet je dus niet aan denken. Je moet het gewoon vergeten.

Ook moet je niet denken aan nog andere mogelijkheden om de wereldbevolking te doen krimpen. Dan moet je bijvoorbeeld vergeten hebben dat je uit betrouwbare bron hebt vernomen dat Gates in India met zijn hele poliovaccinatiegroepje het land is uitgezet toen bleek dat er meer dan veertigduizend kinderen verlamd waren geraakt na zijn goede doelen geknoei en dat diezelfde betrouwbare bron vermelde dat een zogenaamde vitamine injectie die argeloze onwetende meisjes zowel in India als in Afrika kregen, bedoeld was en werkte om hen onvruchtbaar te maken.

Wel moet ik toegeven dat deze geweldig hulp van Bill natuurlijk helpt om de wereldbevolking minder hard te laten groeien. Zelf heeft Bill al drie mooie gezonde kinderen, dus waarom zou je dan als Bill, stervensrijk zijnde eenvoudige mensen in India en Afrika het simpele geluk van kinderen krijgen gunnen.

Nou ja, eens even diep nadenken, wat moet ik nog meer niet gezien en gehoord hebben? O ja, ik weet het alweer, Claus, ja Claus Schwab, de voorzitter van het World Economic Forum. Een club die bestaat uit miljardairs van over de hele wereld. Claus heeft het allemaal bedacht. Het gaat namelijk niet goed met de economie op de wereld. De superrijken maken veel te weinig grove winst. En nu er dan een kunstmatige wereldpandemie is uitgebroken, waarbij alle democratische landen in openluchtgevangenissen zijn veranderd, heeft Claus gezegd dat je nooit een goede crisis moet verspillen. Volgens Claus moet de economie tot stilstand komen en opnieuw opstarten. En als je nu goed hebt opgelet heb je dat al een beetje kunnen zien. Theaters, restaurants, kledingwinkels, schoenenwinkels, boekenwinkels, eigenlijk alle kleine winkels, behalve eten en drinken zijn dicht. En dan net zo lang dicht laten tot ze allemaal failliet zijn, want dan kunnen de miljardairs die eigenaren zijn van de heel grote ondernemingen al die kleine kruimelbedrijfjes waarin tot voor kort kleine vriendelijk ondernemertjes blij en hardwerkend hun brood verdienden allemaal voor een prikje (leuke woordspeling vind ik zelf) overnemen. Ja, en als dat allemaal klaar is dan eh… nou ja dan is de economie gereset en dan is alles in handen van de grote rijke en o zo corrupte ondernemingen.

Sil maar mensen, ik weet het, ik lijk ook zo’n complot denker. Dit is wat er nu aan het gebeuren is, maar doe mij een geweldig plezier hè. Je hebt het niet van mij hoor, want voor je het weet noemt iedereen me een complotdenker en dat lijk ik misschien ook wel, maar eh.. nee, daar ben ik toch te nuchter voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.