Wat ik zou doen als…

Vroeger hadden we G.B.J. Hilterman, een journalist die ook meester in de rechten was en die altijd buitengewoon gestructureerde gedachten had over de samenhangen en de politieke machinaties in de wereld. Als ik mij goed herinner was hij elke zondag rond half twee via een van de twee toen   beschikbare Hilversumse zenders te horen. Het was een vertrouwd programma, De Toestand in de Wereld, door Meester G.B.J. Hilterman. Wij als nieuwsgierige luisteraars – iets anders dan de radio had je niet – luisterden altijd weer aandachtig naar zijn wekelijkse radiocolumn die hij steeds weer uitsprak zonder zich ooit te verspreken, zonder zelfs een kuchje of een hummetje. Indrukwekkend hoor, G.B.J. Als alleen die drie letters genoemd werden wist je al wat er komen ging en als het voorbij was dat had je het gevoel dat je weer begreep hoe de grote wereld in elkaar stak. Helaas zie of hoor ik tegenwoordig weinig mensen meer die de statuur en het inzicht hebben dat Hilterman in ons gevoel had. Uiteraard laat ik in het midden of hij altijd gelijk had, maar zijn gesproken columns waren altijd helder en overtuigend.

Vanmorgen, toen ik net wakker was vroeg ik me af wat Hilterman in deze tijd van de toestand in de wereld gezegd zou hebben, maar onmiddellijk draaiden mijn gedachten een andere kant op. Ik dacht: er gaan veel geruchten dat op dit moment de hele wereldeconomie op zijn kop wordt gezet. Tja, je moet maar durven en trouwens, wat bezielt je om zoiets te willen. Dat is niet een heel gemakkelijk te beantwoorden vraag, maar om het voor mezelf een beetje duidelijk te krijgen stelde ik de vraag: Wat zou ik doen als ik binnen vrij korte tijd de hele wereld onder een wereldregering zou willen brengen. Dus ik bedacht een plan.

Laat ik maar beginnen te stellen dat ik meen dat voor een zo grote opdracht je heel veel verstand nodig hebt, een grote denktank ook, maar geen geweten. Per slot van rekening laat de geschiedenis duidelijk zien dat gewetensvolle democratische processen alles vertragen. De oude marine uitdrukking, “een konvooi vaart zo snel als het langzaamste schip” maakt dat wel duidelijk. Als je moet wachten totdat je alle domoren en alle onverschilligen van je gelijk hebt overtuigd en eindelijk alle neuzen dezelfde kant op wijzen is de noodzaak om te beslissen vaak al achterhaald.

Om te beginnen zou ik zeker mijn doel heel duidelijk omschrijven op een manier die niet voor meerderlei uitleg vatbaar is. Dus: doel is een wereldregering waaraan de tot dan toe bestaande lokale regeringen onderworpen zijn. Die nationale regeringen kunnen en moeten zelfs blijven bestaan, maar slechts als uitvoerende organen die de voorschriften, wetten en decreten van de wereldregering uitvoeren. Vraag is echter hoe wij dat voor elkaar kunnen krijgen. Rekening houdend met de eigenzinnigheid van nagenoeg alle politieke leiders op de wereld gaat dat jarenlang strijd en storende obstructie geven. Dat moeten we zoveel mogelijk vermijden.

Zou ik zo dom zijn om bijvoorbeeld vanuit een elite forum, uitsluitend bestaande uit mensen die de top van alle relevante wetenschappen betekenen, een boodschap aan alle regeringen te sturen waarin ik het plan om snel tot een wereldregering te komen uitleg en wel zo dat alle mensen er kennis van kunnen nemen, zou dit het einde van mijn plan zijn. Alle mensen, met name die mensen die eigenlijk helemaal het belang niet kunnen beseffen omdat ze vast zitten in hun eigen kleine belangetjes, die zouden als zand tussen de raderen werken, omdat het verzet al groot zou zijn voordat we zelfs maar begonnen zijn met de uitvoering. Het moet dus anders.

Zoeven schreef ik al dat het hebben van een geweten niet nuttig is bij het uitvoeren van een dergelijk plan. Zonder hinder van een geweten als het gaat om de mogelijke schade, pijn of ziekte bij de wereldbevolking – die overigens veel te talrijk is – is angst de snelste manier om ons doel te bereiken. Angst is veruit de meest geschikte emotie om het overgrote merendeel van de mensen onder controle te krijgen. Een heel kostbare – en daarom te vermijden manier is een brute aanval door een bezettingsleger. Deze methode is zeker niet uitvoerbaar voor wereldwijde implementatie. Beter is gebruik te maken van een onzichtbare vijand door middel van een pandemie. In onze speciale laboratoria worden voldoende strijdvirussen ontwikkeld. Weliswaar is dat voor het oog van de simpele mensheid verboden, maar wijzelf zijn niet simpel.

Om een degelijke lang aanhoudende angstgolf over de wereld te sturen is het verstandig eerst wat te oefenen. Zo kunnen we een via aanraking en via de uitwerpselen te verspreiden virus gebruiken in gebieden waar de hygiëne sterk achterblijft. Ik denk aan West Afrika waar we met het Ebola virus kunnen experimenteren. Voorts kunnen we wereldwijd een volgend experiment opzetten met een SARS virus. Het beste is het om de uitbraak vanuit China te laten plaatsvinden vanwege de bijzondere gewoonten van de Chinezen om met voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong om te gaan, waardoor de natuurlijk herkomst van een dergelijk virus geloofwaardig is. Daarna is het verstandig enkele jaren te wachten.

Vervolgens kunnen we dan met een soortgelijke virusuitbraak een wereldwijde pandemie uitroepen, waarbij we de ernst van de gevolgen van een besmetting aanvankelijk sterk overdrijven. De World Health Organisation heeft nu nog een betrouwbare naam in alle landen. Als daar een pandemie fase zes wordt uitgeroepen zullen alle aangesloten landen gedwongen zijn zware noodmaatregelen af te kondigen. Natuurlijk zijn enkele betrouwbare regeringsleden en medische deskundigen en adviseurs in alle landen tevoren ingelicht over het plan. Zij hebben daarmee ingestemd en zijn ook betrokken bij de uitvoering. Zij zorgen er ook voor dat eventueel aanwezige slimme artsen die met eenvoudige bestaande geneesmiddelen de pandemie kunnen bestrijden direct aan het begin de pas wordt afgesneden waarbij hun werkwijze als gevaarlijk en verdacht bekend komt te staan.

Mooie bijkomstigheid die wij natuurlijk al jaren voorbereid hebben is het vertrouwen van praktisch alle mensen in vaccins. Hoewel we weten dat de meeste vaccins meer kwaad dan goed doen, kan een angstige bevolking er gemakkelijk toe gebracht worden een vaccinatie te accepteren als door ons aangegeven enige oplossing om de pandemie te beëindigen. Dit vaccin zal echter een manipulatief vaccin zijn, waarin technieken worden toegepast die de bevolking niet alleen gemakkelijker controleerbaar maken, maar waardoor de zwakkeren er door genetische manipulatie eerder tussenuit zullen vallen. Op deze manier bereiken we de volgende doelen:

  1. De allerzwaksten zullen binnen vrij korte tijd overlijden, terwijl hun dood toch natuurlijk lijkt, bijvoorbeeld als gevolg van doorstane angsten of economische malaise. Ook zullen de gevolgen van de opschorting van de normale medische zorg een zware tol eisen.
  2. Door toevoegingen aan het vaccin zullen gevaccineerden en niet gevaccineerden gemakkelijk herkenbaar zijn, waardoor niet gevaccineerden in afzondering geplaatst kunnen worden.
  3. Door de sterksten over te houden kunnen de inspanningen alsmede de kosten voor medische zorg aanzienlijk omlaag.
  4. De natuurlijke pijnstiller opiorfine zullen wij op ruime schaal in productie nemen en tegen zeer lage kosten overal beschikbaar maken. De reden hiervoor is dat pijntjes en aandoeningen die pijn veroorzaken de arbeidsproductiviteit zeer nadelig beïnvloeden. Het is beter als werkers moeiteloos over hun grenzen gaan. Bovendien is een goedkoop middel tegen praktisch elke pijn dat ook geen bijwerkingen heeft in het oog van de simpele mens een godsgeschenk, waarmee de waardering voor ons werk zal stijgen.

Welnu, zo zou ik het samen met de hoge elite doen als ik een gewetenloze heerser zou zijn. Ik moet echter wel zeggen dat ik daar niet geschikt voor ben. Het leven hier op Aarde en de mensen zijn me heel dierbaar. Mensen opofferen voor een zogenaamd hoger doel past eigenlijk alleen bij mensen die vinden dat zijzelf belangrijker zijn dan alle andere mensen die niet tot hun kringetje behoren. Voor het bovenbeschreven plan ben ik te gevoelig, te gewetensvol…of misschien wel te soft en te sukkelig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.