Geloofwaardigheid

Een hele middag ben ik er maar eens voor gaan zitten om eens uit te zoeken hoe het nu zit met de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van onze minister voor volksgezondheid, Hugo de Jonge. Het is niet best. Onderstaand tref je een kleine maar veelzeggende verzameling van feiten en meningen over deze man. Ik zou zeggen: lees en denk er het jouwe van. Leidende gedachte op dit moment voor mij is deze: Als we niet op de man spelen krijgen we deze stiekemerd niet weg.

——————————————————————————————–

Criticasters laten Story de afgelopen week weten te twijfelen aan de geloofwaardigheid van De Jonge. Dat heeft volgens hen vooral te maken met Hugo’s broer Marien, die werkzaam is als wetenschappelijk onderzoeker aan het Radboudumc in Nijmegen. In het verleden werkte Marien voor het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Merck. Die firma werkt samen met AstraZeneca, bij wie ons land onlangs met Italië, Duitsland en Frankrijk 300 miljoen coronavaccins, met een geschatte waarde van 750 miljoen euro, kocht. ‘Hugo focust zich als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wel heel erg op vaccineren,’ stelt Sonja van den Ende, voormalig Statenlid voor de SP in Zwolle, tegenover Story. ‘Je zou kunnen concluderen dat zijn broer daar een rol in speelt. Ik durf niet te zeggen dat Hugo’s broer geld verdient aan de vele vaccins die er bij een partner van zijn voormalige werkgever zijn ingekocht. Dat gaat me te ver. Maar ik kan wel zeggen dat beide heren deze schijn van belangenverstrengeling hadden kunnen voorkomen.’

Vice-premier (CDA) Hugo de Jonge en zijn broer Marien de Jonge

Vice premier de Jonge zou een onhafhankelijk politicus moeten zijn, maar natuurlijk, net als veel andere, is hij dat niet, maar bij hem gaat het tijdens de “zogenaamde” Corona of COVID-19 een stap verder, zijn broer Marien de Jonge is microbioloog verbonden, sinds 2018 aan de Radboud Universiteit. Hij heeft in het verleden gewerkt voor het bedrijf Merck dat weer verbonden kan worden met Astra Zeneca en zodoende met de Bill Gates Foundation. Deze Marien doet nu een onderzoek, je raadt het al natuurlijk naar het COVID-19 vaccin, een typisch geval van belangenverstrengeling. De reguliere media, of liever gezegd de gekochte media, vind het allemaal prima en maakt prachtige verhalen over de twee “glamourboys”, het wordt gebracht als een “showbusiness” verhaal wat in de Story of andere roddelverhalen pers thuis hoort, maar misschien is dit het niveau van de slapende Nederlandse bevolking dat hoop ik niet, tijd zal het leren!

Op 31 Januari 2020 verscheen het artikel in het Financial Dagblad dat de Firma Merck, waar Marien de Jonge werkte dat Farmaceuten hebben geen haast met zoektocht vaccin …fd.nl › economie-politiek › farmaceuten-hebben-geen-haa…31 jan. 2020 – Farmaceutische bedrijven maken vooralsnog weinig aanstalten om snel een medicijn te ontwikkelen tegen het coronavirus. In januari 2020? Voor de zogenaamde crisis?

Spaanse griep: 20 miljoen doden – HIV Aids doden: 1,2 miljoen , 37,9 miljoen mensen in de wereld met hiv besmetting, Influenza in Nederland: In het griepseizoen van 2018/2019 stierven ruim 2.900 personen meer tijdens de griepepidemie dan verwacht (Reukers et al., 2019). Modelberekeningen schatten een gemiddeld aantal sterfgevallen door influenza van bijna 2.000 per jaar in de periode 1999-2010. Hadden we toen een lockdown? Nee, terwijl influenza besmettelijker is dan COVID-19, ook hier weer ouderen boven de 80 sterven er het meest aan. Zijn de jongeren ook thuisgebleven? Nee!

COVID-19 doden in Nederland: 6.065, waarvan een groot gedeelte niet bewezen is dat zij daadwerkelijk gestorven zijn aan COVID-19, de meeste doden waren net als bij de influenza (griep) boven de 80 jaar en hadden andere aandoeningen. Er lagen geen miljoenen doden in de straat en de politiek heeft de mensen onterecht de stuipen op het lijf gejaagd en de economie kapot gemaakt, maar daar kom ik later op terug. Dit was juist het doel en opzet van deze “schijn” pandemie.

Wet

Artikel 58.f is het meest in het oogspringende artikel en het meest onmenselijke artikel: De 1,5 meter afstand (in andere landen 2 or 1 meter hoe het ze uitkomt). De burgemeester, RIVM kan te alle tijden deze maatregel toepassen indien nodig! Bij niet naleven een boete van 435 Euro of een maand gevangenisstraf met strafblad! Voor 1,5 meter ? Echt? Noord-Korea is er nog mild bij zou ik zeggen!

Voor wie alle boetes en maatregelen wil lezen deze link, er staan nog meer absurde straffen en regels in, dus laat het niet gebeuren deze CORONA-COVID-19 wet, kom in opstand, het is beschamend en getuigt van een dictatoriaal beleid.https://www.raadsleden.nl/files/documenten/twm_covid-19_consultatieversie.pdf.

Het Doel

Het doel is duidelijk, verstrengeling van politiek en pharma wat leidt tot onderdrukking van bevolkingsgroepen.

Agenda 2030 die nu volop bezig is, waar ook gewerkt wordt aan een “nieuw” paspoort met vaccinatie bewijs natuurlijk.

De nieuwe tech/smart of anders genoemd de  industriële revolutie 4.0., die nu geimplementeerd wordt, de reset van de samenleving en de economie. Dit is nodig voor de miljoenen werkelozen die eraan komen en de bevolking die in megasteden gaan wonen. De schaduwregering heeft het er al vaak over zoals een Musk, Gates, Bozes, Soros, Buffet, Rockefeller (John Hopkins Universiteit) en Rothchilds (deze lui regeren in principe de wereld, de Westerse wereld liever gezegd). 5G moest tijds de COVID-19 uitgerold worden voor de nieuwe smart/tech revolutie. Waar de handel nog sneller dan het licht gaat en de economie gaat beïnvloeden, militair gezien ook een voordeel, beheersbaarheid van groepen. Waar kunstmatige intelligentie bewaarheid wordt en zo een groot deel van de bevolking werkeloos wordt.

Oorlogen uitgevochten gaan worden in de ruimte en ons leven net als het CHINA model – het sociale credit systeem – gaat worden. De tracing-corona-App- is al het begin.

Geen leuk scenario, maar dit is het uiteindelijke doel. Hoe meer we de “meelopers” zoals de Jonge en Rutte kunnen ontmaskeren, des te meer kunnen we het “grote” geheel erachter zien. De politiek zijn slechts meelopers, de uiteindelijke macht ligt niet bij hen!

 3878 total views , 146 views today

 95  12

Ik zie dat er meer met kunstmatige intelligentie gewerkt gaat worden.

Dat is mooi, want bij Rutte en de Jonge merk je weinig van intelligentie.

NEDERLAND PRIVATISEERDE ONDERZOEK EN VACCIN-PRODUCTIE TEGEN BETER WETEN IN

RECONSTRUCTIE: HOE IN TIEN JAAR DE NATIONALE VACCIN-KENNIS WERD VERPATST

ndanks waarschuwingen en verzet van experts heeft de Nederlandse overheid de afgelopen tien jaar de productie en onderzoek naar vaccins bewust uit handen gegeven aan de industrie. Toen het coronavirus zich begin dit jaar over de wereld verspreidde was Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, zelfs bezig om ook het laatste onderdeel van het nationale vaccininstituut te privatiseren. Dat blijkt uit een reconstructie van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico voor de Groene Amsterdammer en radioprogramma Argos.

DE TOEZEGGING DAT NEDERLAND IN CRISISTIJD EEN BEROEP MAG DOEN OM DE NU GEPRIVATISEERDE PRODUCTIECAPACITEIT IS NIET MEER GELDIG

TWEET DIT

De toezegging van De Jonge’s voorganger Edith Schippers dat Nederland in tijden van crisis een beroep zou mogen doen op de nu geprivatiseerde productiecapaciteit, blijkt niet meer geldig. Schippers deed de belofte in 2012 bij de verkoop van de Nederlandse Staatsvaccinfabriek in Bilthoven aan het Serum Institute of India, dat er poliovaccins ging maken. Acht jaar later zegt het bedrijf niets van die toezegging te weten. ‘Die afspraak is er niet, wij zien zo’n overeenkomst in onze stukken niet terug’, aldus een woordvoerder van het Serum Institute.

Na de verkoop van de fabriek besluit de overheid óók het onderzoek naar vaccins te privatiseren, hoewel minister Ab Klink (CDA) dat eerder nog sterk had afgeraden. ‘Ik zie dat de farmaceutische industrie ontwikkelingen laat liggen die voor de volksgezondheid van belang zijn omdat onvoldoende winst verwacht wordt’, schreef Klink in 2009 aan de Kamer. De onderzoeksafdeling moest volgens hem worden behouden ‘om in het publieke belang vaccins te ontwikkelen of te verbeteren, daar waar de industrie dat laat liggen’.

Zijn opvolger Edith Schippers (VVD) denkt daar anders over, en besluit om ook overheidsbedrijf Intravacc voor vaccinonderzoek te verkopen. Dat besluit wordt doorgezet ondanks negatieve adviezen van onder anderen Hans de Goeij, oud-Directeur-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid die de gevolgen in kaart moet brengen. ‘Bij dreigingen van virusuitbraken of calamiteiten wil de overheid gebruik kunnen blijven maken van een niet-commerciële organisatie’, concludeert hij in 2015.

‘GROTE FARMACEUTEN ZIJN NIET GEÏNTERESSEERD OM VACCINS VOOR NOODSITUATIES TE ONTWIKKELEN. DUS OVERHEDEN MÓETEN HET WEL DOEN’

MICROBIOLOOG BEN VAN DER ZEIJSTTWEET DIT

‘Het kost geld, maar de grote farmaceuten zijn niet geïnteresseerd om vaccins voor noodsituaties te ontwikkelen. Dus overheden móeten het wel doen’, zegt ook microbioloog Ben van der Zeijst, hoogleraar vaccins en vaccinaties aan de Universiteit Leiden en voormalig wetenschappelijk directeur van het vaccininstituut. ‘Door de verkoop is de Nederlandse kennisinfrastructuur over vaccins weggevallen.’

Terwijl Nederland zijn eigen instituten verkoopt, en ook andere Europese landen hun vaccinkennis privatiseren, doet Nederland niets om te zorgen dat er een internationaal alternatief voor in de plaats komt. Een Noord-Europese alliantie voor het ontwikkelen van nieuwe vaccins faalde door geldgebrek, en het Europese Centrum voor infectieziektepreventie en -bestrijding werd niet meer dan een tam informatiecentrum. ‘Ik heb regelmatig gepleit voor internationale samenwerking, maar het ministerie zei steeds: “dat bekijken we later nog wel eens”’, aldus Van der Zeijst.

Lees de volledige reconstructie in De Groene Amsterdammer of luister komende zaterdag 4 april naar Argos op NPO Radio 1 (aanvang 14.00 uur). Een geannoteerde versie van het onderzoek staat hier.

AUTEURS

BELIA HEILBRON

Belia studeerde journalistiek in Utrecht en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Voor Investico schreef ze onder meer over energie …

Profiel-pagina

KARLIJN KUIJPERS

Karlijn studeerde milieuwetenschappen en criminologie en deed voor SOMO onderzoek naar de relatie tussen bedrijven en landconflicten in …

Profiel-pagina

Actueel

DE DEAL VAN HUGO DE JONGE – CORONAVACCIN CONTRACT(EN) IN EUROPA

door Ellen Vader & Door Frankema | 17 jun 2020 | Politiek

UPDATE: DEAL VAN HUGO DE JONGE STERFT EEN VROEGE DOOD – OF SCHUD ONS WAKKER…

 
De ontwikkelingen volgen zich in dermate snel tempo op dat er niet tegen aan valt te schrijven. Op dezelfde dag dat wij ons artikel: ‘De deal van Hugo de Jonge – coronavaccin contract(en) in Europa’ publiceerden (17-06-20), bleek al dat Hugo de Jonge op de vingers was getikt door de Europese Commissie. De NOS schreef:

Het ‘sprookje’ is voorbij – Kopgroep met Nederland stopt met aankopen corona-vaccins

De vier landen van de ‘vaccinalliantie’, waaronder Nederland, reserveren voorlopig geen nieuwe doses corona-vaccins. De alliantie bestaat pas een paar weken, maar lijkt na slechts één aankoop al een vroege dood gestorven. Verschillende bronnen stellen dat ook de Europese Commissie geërgerd was over de kopgroep, maar inmiddels lijken de plooien gladgestreken. De vier landen blijven in contact met AstraZeneca, maar zullen geen nieuwe aankopen meer doen, stelt een woordvoerder van minister De Jonge. Het is onduidelijk hoeveel geld Nederland heeft uitgegeven aan de eerste aankoop van vaccins bij AstraZeneca. De vaccinalliantie blijft wel samenwerken om die aankoop verder te begeleiden. – NOS19

 
Is dit inderdaad een vroege dood? Wij zien liever het begin van een onderzoek naar zijn handelen. Hoe kan het dat Hugo de Jonge ‘op eigen houtje’ een deal sluit? Hoe heeft hij het voor elkaar gekregen dat Italië, Duitsland en Frankrijk zich bij Nederland hebben aangesloten? Hoe kan hij garanderen dat het ‘potentiële vaccin veilig is? Gaat het over gezondheid, of alleen over zakelijke of persoonlijke honger?

Afgezien van het bovenstaande: het artikel is helaas nog steeds van belang, want het bevat onderbouwde informatie over onze zorg met betrekking tot de veiligheid van het potentiële COVID-19 vaccin van AstraZeneca. Er zullen geen nieuwe aankopen worden gedaan, maar de eerste aankoop blijft staan, en dat betekent dat (een deel van) de Nederlandse bevolking in de toekomst gevaccineerd zal worden met de ‘nieuwe generatie DNA-vaccins’ van een bedrijf dat heeft laten zien dat het geen moeite heeft met corruptie.

DE DEAL VAN HUGO DE JONGE – CORONAVACCIN CONTRACT(EN) IN EUROPA

 
De coronacrisis lijkt voorbij te zijn, behalve voor politici. Op 14 juni zijn er 6 ziektegevallen gemeld en 2 overlijdens.[1] Maar de maatregelen houden de eenzijdig geïnformeerde massa vast in een collectieve angst voor de ‘tweede golf’ totdat…‘het vaccin er is’.

Er wordt in een noodtempo gewerkt aan de ontwikkeling ervan, en niet te vergeten het veiligstellen van de handelsbelangen. Op 13-06-20 zette Hugo de Jonge zijn handtekening onder een miljoenencontract met farmaceutisch bedrijf AstraZeneca.[2] Het bedrijf zegt zelf: “AstraZeneca realiseert zich dat het vaccin mogelijk niet werkt”. Er is geen tijd om het vaccin te testen op veiligheid, maar de contracten zijn al getekend. Haastige spoed is zelden goed?

TIEN DAGEN EN DE KOOP IS GESLOTEN

Op 3 juni 2020 maakt het RIVM bekend dat “Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland een samenwerking zijn aangegaan in het verwerven van vaccins voor Europese en andere landen”.

“De landen hebben afgesproken een ‘Inclusieve Vaccin Alliantie’ te vormen. Op dit moment is het versnellen van het ontwikkelingsproces en het garanderen van de toegang tot een effectief vaccin wereldwijd één van de meest prangende kwesties, zo stelt de alliantie.” – RIVM3

 NA 10 DAGEN (!) WORDT EEN CONTRACT GETEKEND MET ASTRAZENECA:

Op 13 juni 2020 bericht het RIVM: “Mogelijk coronavaccin voor Europa gecontracteerd”.2

“De vaccinalliantie, bestaande uit Nederland, Italië, Frankrijk en Duitsland, heeft vandaag afspraken gemaakt met farmaceut AstraZeneca over de levering van een coronavaccin. Als de ontwikkeling van het betreffende vaccin goed verloopt, komen vanaf eind 2020 stapsgewijs in totaal 300 tot 400 miljoen vaccins voor Europa beschikbaar. De vaccins worden tegen de kostprijs ingekocht. Hoeveel precies voor het potentiële vaccin is betaald, wordt vanwege de onderhandelingspositie niet bekendgemaakt. Of het vaccin daadwerkelijk in productie kan worden genomen, is helaas met veel onzekerheden omkleed. De kans op mislukking is in elk van de ontwikkelfasen tot het einde aanwezig.” – RIVM2

Zou u dat ook doen: een ‘potentiële auto’ kopen? En zou u dit doen zonder de reputatie van de autoverkoper te checken? Blindvaren op de luchtkastelen van de farmaceutische industrie is kennelijk onderdeel van het nieuwe normaal in het zakenleven.

Volgens Hugo de Jonge is het:

“Heel belangrijk dat we vandaag deze stap kunnen zetten. Een vaccin is cruciaal in de strijd tegen het virus. Totdat het vaccin er is, zal het virus onder ons zijn en zal het de kop opsteken. Aan een vaccin wordt dan ook met man en macht gewerkt. Wij willen daarbij samenwerken en wedden op meerdere paarden tegelijk, omdat je van tevoren niet weet wie de race gaat winnen.” – RIVM2

Met andere woorden het is niet duidelijk hoeveel de belastingbetaler moet ophoesten voor het potentiële vaccin en er komen nog meer investeringen aan omdat ook niet duidelijk is of het wel werkt. En er zijn nog een paar honderdduizend triljoen (in het kwadraat) andere virussen onder ons – en virussen muteren (veranderen) doorlopend – dus het plan om ons daartegen te beschermen is laten we zeggen: ambitieus.

 Of zullen we nu maar gelijk verklappen dat wij denken dat er na een paar jaar –nadat de hele wereld is gevaccineerd tegen het coronavirus – zal blijken dat er een ander (griep)virus de kop op steekt?

 

ASTRAZENECA IS WEL ‘TRANSPARANT’?

Zelfs de reguliere media stellen wat voorzichtige vragen. Op 14 juni zet RTL-4 op haar site: ‘Nederland investeert in veelbelovend vaccin: 6 vragen aan de maker’.Ruud Dobber, de Nederlandse topman van AstraZeneca, gevestigd in Den Haag, geeft antwoord:

 Allereerst: wat voor vaccin is het precies?

“Eigenlijk is het allemaal redelijk eenvoudig. Het vaccin is een simpel verkoudheidsvirus, en daarin zijn stukjes van het coronavirus ingebouwd.”

Dus je weet nog niet zeker of het echt werkt?

“Nee, we weten inderdaad nog niet of het gaat werken, maar we zijn wel heel hoopvol. We hebben het virus bijvoorbeeld al op apen getest.”

Apen? Dat is appels met peren vergelijken. Bovendien is er bij eerdere vaccins van de familie Corona (Sars en Mers) gebleken dat vaccins die tijdens dierexperimenten waren goedgekeurd voor mensen desastreus uitpakten.5 Gevaccineerden die daarna werden blootgesteld aan het natuurlijke virus kregen een gevaarlijke overreactie van het immuunsysteem. Niet erg hoopvol dus. Het onderzoek op mensen zou normaal gesproken jaren in beslag moeten nemen. Maar het wordt nu op een grote groep, maar in een zeer kort tijdsbestek van een paar maanden uitgevoerd, en dit geeft volgens de topman een goede indicatie. Als het maar ‘werkt’ is kennelijk de norm.

Hoe hoog acht u de slagingskans?

“Ik ben hoopvol. Toch moeten we afwachten, we hopen in september meer duidelijkheid te hebben. Dan denken we dat we 50.000 tot 60.000 mensen over de hele wereld hebben gevaccineerd, en dat zou ons een hele goede indicatie moeten geven of het vaccin werkt.”4

Het kan dus compleet mislukken. Waarom moet Nederland dan nu al betalen?

“Als het vaccin in september niet blijkt te werken, dan is er natuurlijk ook geen noodzaak meer om de honderden miljoenen vaccins te gaan produceren. De Nederlandse overheid hoeft die productie dan ook niet te betalen. Maar de stappen die we nu zetten tot en met september worden wel doorberekend.”

“Het vaccin zelf zal gedurende de pandemie zonder winstoogmerk verkocht worden, omdat we die maatschappelijke verantwoordelijkheid als groot bedrijf dus voelen in deze crisis. Over die prijzen zijn we ook heel transparant. Eén vaccin kost een paar euro.”4

 EINDDOEL VAN ASTRAZENECA – 2 MILJARD MENSEN VACCINEREN

 In een persbericht zegt het bedrijf op 13-06-20: “AstraZeneca levert tot 400 miljoen doses van het vaccin van Oxford University aan Europa, zonder winstoogmerk.”6

 Inmiddels is Italië uit de school geklapt en heeft laten weten dat Nederland, Italië, Duitsland en Frankrijk samen 750 miljoen Euro betalen voor 300 miljoen doses.  Het Nederlands Dagblad bericht op 15-06-20:7

 “Italië zou zelf ongeveer 185 miljoen euro betalen voor 75 miljoen doses. Het land zou dan een kwart van het verschuldigde bedrag neerleggen, voor een kwart van de bestelde partij vaccins.

Of de vier leden van de ‘vaccin-alliantie’ de order en de rekening in vier gelijke delen hebben verdeeld, wil het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid niet zeggen. Dat zou betekenen dat ook Nederland ruim 185 miljoen euro in het vaccin uit Oxford zou steken. Het ministerie zwijgt in alle talen over de prijs, om andere fabrikanten met wie het vaccinverbond onderhandelt niet in de kaart te spelen.” – Nederlands Dagblad7

https://stichtingvaccinvrij.nl/wp-content/uploads/2020/06/zakenman-en-geld-300x200.jpgAstraZeneca krijgt dus een flinke subsidie. In tegenstelling tot alle middenstanders die failliet gaan aan de maatregelen, worden honderden miljoenen van het onder andere door de middenstanders bijeengebrachte belastinggeld, geïnjecteerd in de onveilige plannen van de multinationals. Ook over de gevaren van het “potentiële vaccin” leest u zo meer. Wij blijven nog even bij het persbericht van AstraZEneca:6

 “Met deze overeenkomst zorgen de IVA en AstraZeneca voor een versnelde levering van het potentiele coronavaccin. Tijdens de pandemie stelt AstraZeneca het vaccin beschikbaar zonder winstoogmerk.”6

 “AstraZeneca heeft onlangs soortgelijke overeenkomsten gesloten met het Verenigd Koninkrijk, de VS, de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations en Gavi the Vaccine Alliance, voor in totaal 700 miljoen doses van het vaccin.”6

Een van Amerika’s grootste kranten, De New York Times publiceert op 03-06-20 “Trump Administration Selects Five Coronavirus Vaccine Candidates as Finalists8

“Moderna, Johnson & Johnson en de Oxford-AstraZeneca groep hebben al een totaal van 2,2 miljard dollar aan financiering ontvangen. Hun selectie als finalisten, samen met Merck en Pfizer, zal alle vijf de bedrijven toegang geven tot extra overheidsgeld, hulp bij het uitvoeren van klinische proeven en financiële en logistieke ondersteuning. Meer financiering zal waarschijnlijk binnenkort worden aangekondigd.” – New York Times8

Maar laten we nog even bij Europa blijven. Het persbericht van AstraZeneca besluit met:6

 “Ook is er een overkomst gesloten met het Serum Institute in India voor de levering van nog eens één miljard doses van het vaccin, voornamelijk voor lage- en middeninkomenslanden. De totale productiecapaciteit bedraagt momenteel meer dan twee miljard doses.”6

Dat AstraZeneca het vaccin voor kostprijs ter beschikking stelt tijdens de coronapandemie, is deel van het verkoopverhaal naar het publiek toe. Eerst moet het coronavaccin nog ‘tijdens de pandemie’, onderdeel uit gaan maken van het nieuwe normaal van de hele wereldbevolking. En als het eenmaal opgenomen is in de Rijksvaccinatieprogramma’s wereldwijd is het natuurlijk mogelijk dat de prijs van het vaccin na de coronapandemie niet meer 3 Euro, maar 30 Euro bedraagt. AstraZeneca mikt op een flink aandeel in de buit: 2 miljard mensen, en van liefdadigheid houdt Farma niet.

DENKT U DAT HUGO DE JONGE OF ASTRAZENECA GEÏNTERESSEERD ZIJN IN UW VEILIGHEID?

 Landgenoot Frank Ruesink stelde een belangrijke vraag aan Hugo de Jonge waaruit blijkt dat dit niet op zijn radar staat:

19 mei 2020

Frank Ruesink: “Twijfelt u wel eens aan de veiligheid van vaccinaties?”

Hugo de Jonge: “Nee, nooit”

Hoe zit het met AstraZeneca? Wat weten we over dit bedrijf, over het ‘vaccin waarop wij wachten’, en niet te vergeten over de banden tussen AstraZeneca en zakenman Bill Gates?

FARMACEUTISCH BEDRIJF MET EEN STRAFBLAD

AstraZeneca B.V. is onder andere in Nederland gevestigd. Op haar site heeft zij het over Ethisch zakendoen en transparantie.In de praktijk heeft zij laten zien een multinational met een uitgebreid strafblad te zijn. In een document van de ‘Pharmaceutical Integrety Coalition’, dat u hier kunt downloaden staan 58 pagina’s met rechtszaken die gevoerd zijn tegen AstraZeneca.10 En velen daarvan heeft AstraZeneca verloren. Volgens ‘Violationtracker’ zijn de betaalde boetes die AstraZeneca heeft moeten betalen sinds het jaar 2000 opgelopen tot $1.148.775.284.11

 Kennelijk staan de farmaceutische multinationals boven de wet. Zij betalen de boetes alsof het onderdeel is van hun marketing-budget en gaan gewoon verder met bedriegen en liegen.10

ONBETROUWBARE PRODUCENT EN GEBREKKIG VACCIN

 AstraZeneca zegt in het eerdergenoemde persbericht dat “zij zich realiseert dat het vaccin mogelijk niet werkt”Mogelijk? Het zou ons verbazen als het wel werkt! Volgens de uitnodigingsfolder voor de jaarlijkse griepprik die door het RIVM is opgesteld heeft u “40% minder kans om de griep te krijgen” (met andere woorden de prik werkt ongeveer bij 1 op de 2 personen?).12 En de onderstaande afbeelding over de effectiviteit van de griepprik, uitgesplitst per jaar is afkomstig van het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control).

https://stichtingvaccinvrij.nl/wp-content/uploads/2020/06/Effectiviteit-van-de-griepprik-CDC-1024x349.png

Bron: https://www.cdc.gov/flu/vaccines-work/effectiveness-studies.htm

Heeft een viraal vaccin überhaupt zin? Virussen muteren (veranderen) constant. En tegen de tijd dat het klaar is, hebben we waarschijnlijk al te maken met een nieuwe variant van het coronavirus. Maar het middel is waarschijnlijk 1000 keer erger dan de kwaal, want sommige coronavaccins worden gekweekt op cellijnen van geaborteerde foetussen.

GEABORTEERDE FOETUS EN GEVAARLIJK VACCIN!

Sinds de jaren zestig worden cellijnen van geaborteerde foetussen gebruikt om vaccins te maken waaronder de huidige vaccins tegen rodehond, waterpokken, hepatitis A en gordelroos.13

Ten minste 5 van de 130 kandidaat-vaccins tegen COVID-19 maken gebruik van één van de twee menselijke foetale cellijnen: HEK-293, een niercellijn die afkomstig is van een foetus die in 1972 is geaborteerd; en PER.C6, een cellijn die is ontwikkeld uit netvliescellen van een 18 weken oude foetus die in 1985 is geaborteerd. Beide cellijnen werden ontwikkeld in het laboratorium van moleculair bioloog Alex van der Eb aan de Universiteit van Leiden.13

En uitgerekend het bedrijf dat een flinke subsidie krijgt, is één van de vijf bedrijven die hun vaccin kweekt op de cellijnen van geaborteerde foetussen. (Hek-293)13

foetusDe industrie – in zijn algemeenheid – doet geen onderzoek naar de effecten van het injecteren van lichaamsvreemd foetaal cel-DNA. Onafhankelijk senior wetenschapper Theresa Deisher is wel onderzoek gestart naar de aanwezigheid en mogelijke effecten van het foetaal cel DNA dat wordt geïnjecteerd met het BMR-vaccin. Enkele van de verontrustende conclusies van het onderzoek zijn:14,15

 • Foetaal cel DNA, afkomstig van het productieproces van de rodehond-component van het BMR-vaccin, is in grote mate aanwezig in gevaccineerde baby’s
 • Foetaal cel DNA kan auto-immuun reacties opwekken in de gevaccineerde baby – met andere woorden: het foetale DNA triggert een reactie waarbij het immuunsysteem van de gevaccineerde baby zichzelf ‘aanvalt’.
 •  Antilichamen tegen menselijk DNA kunnen een rol spelen bij auto-immuun aanvallen bij autistische kinderen.
 •  Vóór 1980 waren aandoeningen in het autismespectrum zeer zeldzame, bijna onbekende ziektes. In 1979 keurde de FDA de productie op menselijke celllijnen goed.
 •  Er bestaat een duidelijk verband tussen plotselinge stijgende autisme-cijfers en de verandering in de productie van het rodehond-vaccin op dierlijke cellijnen naar de productie van het rodehond-vaccin op menselijke cellijnen eind jaren ‘70.
 •  Vaccins die geproduceerd worden op menselijke foetale cellijnen bevatten cel-resten en verontreinigingen van menselijk DNA, die niet volledig geëlimineerd kunnen worden tijdens het zuiveringsproces van het virus.
 •  Het injecteren van kinderen met menselijke foetale DNA-contaminanten veroorzaakt risico op ‘insertionele mutagenese’: dat wil zeggen dat foetaal menselijk DNA wordt opgenomen in het DNA van het kind en mutaties (genetische afwijkingen) veroorzaakt.
 •  Een bijkomende zorg is retrovirus-verontreiniging. De aanwezigheid van zowel hoge niveaus van verontreinigd foetaal DNA, als HERVK-besmetting (een reterovirus-verontreiniging) in het BMR-vaccin vormt een nog niet bestudeerd risico met enorme implicaties en gevaren voor de individuele-, en volksgezondheid.

Bron: https://www.sciencemag.org/news/2020/06/abortion-opponents-protest-covid-19-vaccines-use-fetal-cells

TER AFSLUITING

Wij willen dit artikel afsluiten met twee zaken die ons in het bijzonder verontrusten.

 1. Testen van vaccin op volwassenen en kinderen
 2. Bill Gates

TESTEN OP KINDEREN

Op 22 mei bericht de Universiteit van Oxford dat zij is begonnen met het testen van COVID-19 vaccins op kinderen tussen de 5 en 12 jaar.16

Dit verontrust ons zeer omdat wij daaruit concluderen dat men ook kinderen wil gaan vaccineren met het nieuwe COVID-vaccin. Tot op heden zijn er voor zover wij weten, wereldwijd slechts enkele kinderen overleden aan COVID. De ziekte is kennelijk niet gevaarlijk voor hen, maar het vaccin waarschijnlijk wel. Zij lopen het risico op genetische veranderingen door het eerdergenoemde ‘insertionele mutagenese’ – het risico dat foetaal menselijk DNA wordt opgenomen in het DNA van het kind en mutaties (genetische afwijkingen) veroorzaakt.

BILL GATES

Het zou ons niet moeten verbazen dat ook hier de naam Bill Gates opduikt.

September 2017:  “Gates Foundation investeert $ 40 miljoen in het Britse immunotherapiebedrijf AstraZeneca” – Market Screener17

6 mei 2020“AstraZeneca zal 2 miljard doses van het Oxford-coronavirusvaccin ontwikkelen na een deal van $ 750 miljoen met liefdadigheidsinstellingen ondersteund door de Bill and Melinda Gates Foundation” – Business Insider18

 Degenen die nog bevestiging nodig hebben raden wij aan om het volgende filmpje te bekijken of, indien u deze pagina nog niet kent of de Engelse taal niet voldoende meester bent de pagina ‘Bill Gates’ op de website van de stichting Vaccinvrij te bezoeken.

Covid-19: AstraZeneca & The Bill Gates Scandals

KUNNEN WE NOG IETS VERWACHTEN VAN DE MEDIA?

Laten we er maar niet op rekenen. De media zijn in grote mate verantwoordelijk voor het probleem, vanwege voortdurende vaccinpropaganda en het censureren van elk kritisch goed onderbouwd gezond-verstand geluid vanuit de bevolking. Hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Klok zegt zonder blikken of blozen dat we moeten proberen met “één mond te praten”, er bestaat een instituut voor (het RIVM)  en hij ziet er de noodzaak niet van in dat de bevolking er ook nog eens een mening over heeft.

Hugo de Jong (cda)-vaccin via AstraZeneca maffia

Categorieën: Nieuwe Wereld Orde (NWO)Ontmaskeren  Trefwoorden: cda maffia  2 CommentsDinsdag, Juni 16, 2020 / 11:14

https://www.facebook.com/v2.6/plugins/like.php?action=like&app_id=172525162793917&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df71b0978d642b4%26domain%3Dtora-yeshua.nl%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Ftora-yeshua.nl%252Ff74ebc63e41cf%26relation%3Dparent.parent&container_width=0&font=arial&height=25&href=https%3A%2F%2Ftora-yeshua.nl%2F2020%2F06%2Fhugo-jong-cda-vaccin-astrazeneca-maffia%2F&layout=button_count&locale=nl_NL&sdk=joey&send=false&share=false&show_faces=false&width=140 https://platform.twitter.com/widgets/tweet_button.3c5aa8e2a38bbbee4b6d88e6846fc657.nl.html#dnt=false&id=twitter-widget-0&lang=nl&original_referer=https%3A%2F%2Ftora-yeshua.nl%2F2020%2F06%2Fhugo-jong-cda-vaccin-astrazeneca-maffia%2F&size=m&text=Hugo%20de%20Jong%20(cda)-vaccin%20via%20AstraZeneca%20maffia%20%7C%20https%3A%2F%2Ftora-yeshua.nl%20%7C%20Tora%20Yeshua%20%7C%20tora-yeshua.nl%3A&time=1596287837289&type=share&url=https%3A%2F%2Ftora-yeshua.nl%2F2020%2F06%2Fhugo-jong-cda-vaccin-astrazeneca-maffia%2F%23.XyVrVUjiJJI.twitter Delen1

2020 06 16    AstraZeneca producent coronavaccin heeft strafblad

RT DUTCH·DINSDAG 16 JUNI 2020·3 MINUTEN

Minister Hugo de Jonge tekende dit weekend een contract met farmaceut AstraZeneca voor de levering van 300 miljoen coronavaccins. Maar wat weten wij eigenlijk over AstraZenca behalve dat het een Brits-Zweeds bedrijf is en behoort tot de belangrijkste farmaceutische bedrijven ter wereld. Een beetje onderzoek leert ons dat AstraZeneca een omvangrijk strafblad heeft van illegale praktijken, omkoping, fraude en andere onethische zaken.

Het is bekend dat farmaceuten het in hun bedrijfsvoering niet zo nauw nemen met de wet, het is een ingecalculeerd bedrijfsrisico dat ze bij de omzet van een nieuw medicijn snel en makkelijk weer terugverdienen. Enkele grote rechtszaken van AstraZenca waren:

2003: Misleidende marketing
Schuldig bevonden voor illegale marketing voor het prostaatkankermedicijn Zoladex en betaalde $ 355 miljoen. https://www.nytimes.com/2003/06/21/business/astrazeneca-pleads-guilty-in-cancer-medicine-scheme.html?fbclid=IwAR1ZjWBsWllJ4g3I0e85QfPCzo4wVVH2o13_XRxw6hW00Z2B44rwX9PSgp0

2003: Ernstige bijwerkingen
Onderzoekers van de University of Illinois-Chicago publiceerden in 2003 de resultaten van een onderzoek waarin werd vastgesteld dat het medicijn Seroquel een verhoogd risico op diabetes veroorzaakten. Er werden meer dan 25.000 rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf. In 2010 betaalde AstraZeneca bij een schikking $ 198 miljoen.

2010: Omkoping en belastingfraude
AstraZeneca bracht het medicijn Seroquel op de markt terwijl het nog niet als veilig en effectief was goedgekeurd door de FDA en kreeg een boete van $ 520 miljoen. Het bedrijf werd er onder meer van beschuldigd dokters te hebben omgekocht om toespraken te houden en door het bedrijf zelf geschreven artikelen te publiceren. In datzelfde jaar betaalde AstraZeneca $ 505 miljoen aan de Britse belastingautoriteiten vanwege het ontduiken van belasting.

2011: Misleidende marketing
AstraZeneca schikte in een verwante Seroquel zaak die door de overheid was aangespannen en moest nog eens $ 69 miljoen betalen.
https://www.atg.wa.gov/news/news-releases/states-reach-record-685-million-settlement-seroquel-maker?fbclid=IwAR1cSnXMTnjB8Eca7VRXfHi9E2BPQYfQ96PxYMVYX0n8oDDUP-QZj9Gelu8

2016: Omkoping
AstraZeneca betaalde $ 5,5 miljoen in verband met illegale betalingen aan Rusland en China om de verkoop van medicijnen te stimuleren.
https://www.statnews.com/pharmalot/2016/08/31/astrazeneca-bribes-china-russia/?fbclid=IwAR3F5VXZquIzib2EEdvjyHLjPXXWht3Nt5t7S2r5VnDHGaKzjTwgmfG3lWg
https://www.corp-research.org/astrazeneca?fbclid=IwAR20ZdSht_X2tumC0eIQhV8Gzx_uo_Z9gXyIa05p6bOsuLVVhcEpLJDiJpQ

Dit artikel is uiteraard niet volledig maar het koste slecht enkele uurtjes speurwerk om erachter te komen dat dit bedrijf alles behalve betrouwbaar is. We weten nu dat AstraZeneca het bedrijfsrisico van een eventuele rechtszaak makkelijk terugverdiend met de omzet van het vaccin. Of was het niet zo dat er een wet bestaat die het niet meer mogelijk maakt om producenten van onbetrouwbare vaccins voor de rechter te slepen? 

Hoe dan ook, het echte risico dat lopen wij, en dat is het risico van gezondheidsschade door een vaccin dat bovendien wordt betaald met ons belastinggeld. En met dit bedrijf sluit Minister Hugo de Jonge dus willens en wetens een contract.

Bijdrage: Kathie Schene (met dank overgenomen!)

Mocht je na het lezen van dit artikel en het checken van de links nog meer willen weten over dit bedrijf dan tref je hieronder nog enkele Nederlandstalige links van Astrazeneca zaken aan.

__________________________________________________________

Mijn conclusie:

Als ik Hugo de Jong opgefokt achter mondkapjes, Corona-app en nu weer vaccin zie aanrennen, gaan mijn haren recht overeind staan.
De uitstraling van Hugo puntschoen is die van een te ambitieus persoontje, die nu vooral veel moet opvallen om CDA lijsttrekker te worden en die zonodig over lijken gaat.
De lijken van mensen, die straks een vaccin krijgen , waarvan je alleen al van de onvoorziene bijwerkingen dood kan gaan.
Het CDA werd officieel op 11 oktober 1980 opgericht als gevolg van een fusie van drie oude christelijke partijen, de oorspronkelijk hervormde Christelijk-Historische Unie (CHU), de gereformeerde Anti-Revolutionaire Partij (ARP) en de Katholieke Volkspartij (KVP).
Zie wat de huidige christenheid waard is: christen-lijken noem ik ze al jaren, met “de koranallah dezelfde als JHWH”, met ook moslims als kamerleden en lid van de medische maffia, zo blijkt.
De CU komt voort uit GPV en RPF, verwant aan de ARP en de CU zit met het CDA in het huidige rampzalige Rutte kabinet, zijn geen haar beter als het CDA.
Dan hebben we nog de SGP, nemen die afstand van deze criminele bende?
Als ze doen , waar ze voor staan, zie  https://www.sgp.nl/standpunten/v/vaccinatie

dan mogen we stevig protest van Kees vd Staaij verwachten, maar of ze daar flink genoeg voor zijn, moet nog blijken.

Op het internet is nog veel meer over deze ambitieuze minister te vinden. Het zou goed zijn als iedereen met een gezond verstand zelf op zoek gaat naar de bedenkelijke bijzonderheden over deze man.

5 gedachten over “Geloofwaardigheid

 1. Gelukkig nemen genoeg mensen nog een vaccin en is de dekkingsgraad hoog genoeg om ook anti-vaccers en complotwappies als jullie groepsbescherming te geven. In plaats van te zeuren op de Jonge, ben ik wel benieuwd waar je nu precies bang voor bent? Onze regering doet hun uiterste best en ze mogen best eens wat minder handigere beslissingen maken. Je bent zelf ook niet perfect.

  • Beste Kees,
   Dank voor je reactie. Het is altijd goed om reacties te krijgen van mensen die het niet met je eens zijn anders wordt het erg saai op deze wereld. Misschien wil je zo vriendelijk zijn om voor mij ook een paar vragen te beantwoorden. Je vroeg mij te laten weten waarvoor ik nu precies bang ben. Welnu, niet voor mijzelf, want ik vind het wat onzinnig om me op mijn tachtigste te laten vaccineren tegen een betrekkelijk ongevaarlijk virus. Maar van jou zou ik willen weten wat jouw werk is en waar je je medische opleiding hebt genoten. Als wij tenslotte van mening verschillen dan kan dat alleen zinvol zijn als er een discussie over feiten kan plaatsvinden. Dus Kees, doe mij een plezier en laat mij weten waarop jouw meningen berusten. Verder wens ik je heel fijne feestdagen en een prachtig 2021.
   Met vriendelijke groet,
   Peter P. van Oosterum

 2. Pingback: Geloofwaardigheid – Amateur nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.