Wedstrijd

Het is een heel grote wereldwijde wedstrijd die we aan het spelen zijn. Er zijn twee partijen die tegen elkaar spelen. Laat ik ze voor het gemak (gechargeerd, maar dat is iedereen van mij gewend) de Slimmerds en de Dommerds noemen.

De Slimmerds zijn verdeeld in twee groepen: de G.E.S. (goede en eerlijke slimmerds) en de A.F.S. (de absoluut foute slimmerds) Die laatste hebben trouwens bijna al het geld van de wereld.

Dan krijgen we de Dommerds, die zijn niet echt te verdelen, hoogstens over niet ter zake doende probleempjes. De principiële wedstrijd gaat nu tussen de G.E.S. en de A.F.S. En de dommerds? Ja, wat zal ik zeggen. Bij voetbal heb je een bal nodig. Nou, dat zijn in dit geval de Dommerds.

Er staan aan weerszijden van het speelveld natuurlijk doelen. Het ene doel, dat van G.E.S. heet vrijheid en bevrijd van het smerigste bedrog ooit, het andere doel, dat van A.F.S. heet: Iedereen gevaccineerd en onderworpen en dan maar cashen jongens. De bal, de Dommerds dus wordt beurtelings voort getrapt door de G.E.S. met voor Dommerds “moeilijk te begrijpen waarheid” en door de A.F.S. met “valse beloften en het verzwijgen van veel onvermijdelijk ellende als ziekte, dood en het volkomen ontbreken van aansprakelijkheid voor slechte producten bij de producenten”. Dat laatste is namelijk door de producenten al lang geleden wettelijk geregeld. Tja, A.F.S. betekent niet voor niets Absoluut Foute Slimmerds.

De bal is in het spel gebracht.

O ja, dat vergat ik nog te zeggen. Mocht je als Dommerd nu toch plotseling een beetje slim worden en in de gaten krijgen dat jij het doel eigenlijk bent om in de massa ten onder te gaan, dan kun je altijd de bal verlaten en dat zou mooi zijn, want dan wordt het volume van de bal en dus de verdienkans van A.F.S. minder, zodat gaandeweg de kans kan ontstaan dat A.F.S. wegloopt uit de wedstrijd omdat er te weinig te verdienen valt.

Ik zeg: Hup G.E.S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.