Inverse Voice Therapy

Een mooi Logo heb ik ervoor bedacht, maar van dit blog programma gebruik ik de gratis versie en dat betekent dat plaatjes niet zomaar in de tekst worden overgenomen. Misschien als ik ervoor doorleer, maar dit terzijde.                                                               Ik wil graag wat reactie horen/lezen op wat ik hier ga schrijven, reactie van mensen die na lezing er iets voor voelen om iets met mijn ervaring te doen.                                             Waar gaat het over.

Een jaar of vijftien geleden ben ik begonnen met een heel nieuw concept in de natuurgeneeskunde. Dat is mijn vak, zoals iedereen weet die mij kent. Het nieuwe systeem, Inverse Voice Therapy, berust op het maken van een nauwkeurige spectrumanalyse van de stem.                                                                                                 Waarom? Eigenlijk op basis van een aanname. Die aanname is dat de klank van de menselijke stem de meest dynamische uiting is die wij hebben. En dan niet alleen een uiting van wat we denken en wat we voelen, nee, van de hele lichamelijke en geestelijke structuur.                                                                                                                                 De stem heeft ook een bijzonder verstrekkende invloed, want we zetten er de ruimte om ons heen en alles en iedereen daarbinnen mee in trilling.

Als je daarbij bedenkt dat ons lichaam voor het grootste deel uit water bestaat en dat vloeistoffen zich niet laten samendrukken, dan kom je al snel tot de conclusie dat onze stem niet alleen de ruimte om ons heen in trilling zet, maar ook ons hele lichaam.                 Je zou met een beetje fantasie kunnen zeggen dat de stem het lichaam doet vibreren. Eigenlijk is het een soort massage van het hele lichaam.

Maar wat nu – dacht ik – als er bepaalde trillingen, bepaalde frequenties niet of weinig in onze stem voorkomen. Zou dat erg zijn? Zou je die missen?                                                 Zou er – en dit was heel gewaagd – ziekte kunnen ontstaan bij bepaalde hiaten in de stem?

Ik zal eerlijk zijn. Ik heb in al die jaren gunstige ervaringen met een groep patiënten. Het waren oudere mensen met longemfyseem die daardoor enorm hadden moeten inleveren op hun mogelijkheden om zich in te spannen. Bij deze groep mensen werkt de therapie die ik geef door hen te laten luisteren naar de precieze tonen die de niet of veel minder in hun stem hebben wonderlijk sterk verbeterend op de conditie.

Dan heb ik nog een man die een voortschrijdende degeneratie in een van zijn heupgewrichten had. Daar is langdurig stilstand bereikt en is er na jaren geen verdere achteruitgang.                                                                                                                         En tenslotte is er dan nog de MS-patiënt in het hoge Noorden van ons land, waar ik elke twee maanden al die tijd een stemopname ben wezen maken. Van hem moet ik tot mijn spijt zeggen dat ik nooit verbetering heb gezien, maar in vergelijking met de toestand waarin hij aan het begin van mijn onderzoek was is weinig verandering gekomen. Hij is, met andere woorden, niet – of nauwelijks achteruit gegaan, iets wat bij MS-patiënten niet heel vaak voorkomt, maar waarbij ik mij voorzichtigheidshalve van een conclusie onthoud.

Mijn dus inmiddels juist gebleken veronderstelling is dat dips in het spectrum goede informatie opleveren voor verbetering van de gezondheid, maar ook, en dat is een nuttige bijkomstigheid dat door toepassing en oefening een betere, soepelere, mooiere en vooral ook meer ontspannen stem opleveren.
Dit nu lijkt me in elk geval goed nieuws voor iedereen die het van zijn stem moet hebben: zangers, sprekers, verkopers!

Wat is mijn dilemma? Nou dit: Als je met iets totaal nieuws komt dan hangt je succes onder meer af van de vraag hoe ver je van de gebruikelijke werkelijkheid af zit. Met andere woorden: als je al te futuristisch bezig bent word je in het gunstigste geval alleen maar uitgelachen. Nou, zelfs zo ver ben ik nog niet. Op de een of andere manier ben ik te weinig koopman en te veel bezeten onderzoeker.

Een en ander overwegend heb ik het plan opgevat om mijn methode, die overigens heel gemakkelijk is uit te leggen, maar gewoon via een YouTube filmpje aan iedereen beschikbaar te stellen. Ik ben daar al mee bezig en zal daar ook mee doorgaan, tenzij iemand die dit leest een beter plan heeft.

Om je even een idee te geven moet je bedenken dat wij vaardigheden leren door te oefenen. Of het nu het bespelen van een muziekinstrument is of het bedienen van een hijskraan, maar ook het nauwkeurig hanteren van je stembanden.                                       Met de techniek die ik gebruik kom ik er heel precies achter welke frequenties iemand bij het gebruik van zijn stem van nature minder gebruikt. Die klanken laten zich oefenen en dat levert verrassende resultaten op.

Ik zou zeggen: reageer als je geïnteresseerd bent, want ik kan dit voor je doen, maar ik kan je ook leren het zelf te doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.