130? ach gut…Onzinnig en inconsequent.

Voorpaginanieuws in de Telegraaf vandaag. Moet dus geweldig belangrijk zijn.                     “De vlag kan uit voor 130”,  staat er.                                                                                       Moet ik hier nou echt blij van worden? Ik zit het aldoor maar te proberen, maar ik voel niks. Ik voel al helemaal geen reden om de vlag uit te steken.                                                         Ga maar na wat een onzin. Stel, je rijdt een uur lang 120. Nee, ik zeg het verkeerd. Het moet zijn: je probeert een uur lang 120 te rijden. Je merkt al snel dat je bijna nergens die snelheid langer dan tien minuten achter elkaar kunt volhouden, omdat je dan weer moet wachten tot de een of andere vrachtwagen klaar is met een inhaalmanoeuvre, waar bij hij nooit boven de 95 kilometer per uur uitkomt.                                                                         Tandenknarsend neem je gas terug en zo snel als het mogelijk is trap je het gaspedaal helemaal in, maar ja, zodra je eindelijk achter die vrachtwagen vandaan bent zit je weer achter de een of andere demente bejaarde die met een gangetje van nauwelijks 110 kilometer per uur bezig is de volgende vrachtwagen in te halen.                                             Kortom, de hele tijd dat je met de standaard 120 kilometer per uur aan het proberen bent om een beetje op te schieten blijkt dat het allemaal niet helpt.

Ik heb er een beetje ervaring mee. We gaan vaak vanuit Huizen naar Texel.                       Je moet dan met de boot oversteken, dus laten we voor het gemak de afstand en de tijd van Huizen naar Den Helder maar nemen.                                                                             De afstand is 118 kilometer en de geschatte reistijd wordt opgegeven als 1 uur en 26 minuten. Dan maak je dus een gemiddelde snelheid van 82,32 kilometer per uur. Dan rijd ik dus overal waar ik kan en mag 120 kilometer per uur.                                                         Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik als ik achter het stuur van mijn auto zit niet altijd even braaf en gehoorzaam ben. Dus als ik dan op de A7 eenmaal Hoorn heb gehad, dan kan het buiten de spits vaak wel lekker rustig zijn en dan heb ik wel eens gedacht: hup jongen, trap hem op zijn staart. Maar ja, het is maar een klein stukje hoor, want op Wieringen moet je echt niet harder dan 80 rijden want dat kost daar serieus geld, dus niet doen.

Ja, lekker hard rijden, vinden we lekker.                                                                               Ben ik toch een keer in 1 uur en 20 minuten bij de Texelse boot aangekomen.                   Ja, lang niet gek toch. Was ineens mijn gemiddelde snelheid 88,5 kilometer per uur.           Hele traject 6 minuten sneller afgelegd. Moest ik trouwens toch nog een kwartier op die verdomde boot wachten. Maar ik reed als een duivel.

Vervelend is trouwens wel, als ik dat doe, lekker hard rijden dus, dat ik op de terugweg dan in Den Helder eerst moet tanken. Nou ja, we rijden op Texel natuurlijk ook wel stukjes, maar nooit harder dan 80. Lekker rustig weet je.

Wat ik nou eigenlijk alleen maar wil zeggen is: hou nou toch op met die 130 kilometer flauwe kul. Ons landje is veel te klein en te druk om voordeel van hard rijden te hebben. Trouwens, op extra stinkende uitlaatgassen en fijnstof zit ook niemand te wachten.

Hard rijden, just for fun? Dat kan heel goedkoop weet je?                                                     Koop nou voor een paar tientjes zo’n Virtual Reality bril en leef je uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.