Wensnatuur.

“Alles moet wijken voor de wensnatuur”, schreef Leon de Winter vandaag in de Telegraaf. Ik ga steeds meer uitkijken naar de volgende column van die man. En wat ik het mooiste vind is dat de Telegraaf, die toch al geruime tijd het geluid en het leugenachtige geklets van de overheid laat horen aan deze volstrekt realistische columnist alle ruimte geeft om het overduidelijk niet met de onzinnige overheidsstandpunten ten aanzien van zowel het stikstof als het CO2 geneuzel eens te zijn. Heerlijk om te lezen en ook prettig om op te merken dat mijn keuze voor een krant die dagelijks in mijn brievenbus valt uiteindelijk mij toch een uiting van oprechte maatschappelijke zorg toont.

Leon wijst in zijn column fijntjes op de oorspronkelijke natuur, zoals die in ons land zou zijn als wij niet eeuwenlang het gevecht met de zee waren aangegaan. Er is in ons land niet of nauwelijks sprake van oorspronkelijke natuur, maar veeleer van wat wij door noeste arbeid hebben verkregen en waarvan de ongelofelijk stupide globalisten ons nu willen laten geloven dat het allemaal moet verdwijnen.

Ik weet echter – de Winter zal dat zeker met mij eens zijn – dat de productie van ons voedsel in Nederland onze eigen behoefte overstijgt. Wij produceren dus genoeg voedsel voor ons allemaal en meer. Wij kunnen voedsel exporteren en daar verdienen we aan. Ik laat even buiten beschouwing of het allemaal even diervriendelijk is. Ik heb me overigens nooit verdiept in de psychologie van kippen en varkens – die laatste eet ik overigens zelf nooit – en ik ben dus niet heel goed op de hoogte van de gevoelens van een slecht behuisde kip en van die van een vrije uitloopkip op het moment dat het slagersmes door zijn nek gaat en het inmiddels ontkopte kippenlijf wordt geplukt. Ik weet dat niet. Wat ik wel weet is dat er binnen religieuze groeperingen, zoals de joden en de moslims wetten betreffende met name vlees als voedsel bestaan, waardoor zoveel mogelijk paniek en doodsangst bij de slachtdieren wordt voorkomen, waardoor er zo weinig mogelijk stoffen in het vlees komen, hormonen, die de mens in zijn voedsel geen goed doen. Ik hoef niet elke dag vlees. Een of twee keer in de week vind ik best, maar om nou plotseling alle boeren te verjagen, nadat koning economie ze eerst op bijna niet meer terug te verdienen kosten heeft gejaagd en de ziekelijke regelgeving daar door de jaren heen bijna niet te torsen lasten bovenop heeft gelegd, gaat mij veel te ver. Wel zou ik trouwens een lans willen breken voor dat heel zorgzame slachten. Daar wordt ons voedsel beter van.

Vroeger las ik eens een boek dat naar het schijnt tot de grote literatuur behoorde. Het was een verhalenbundel van de Nederlandse schrijver Anton Koolhaas. Het heette: Andermans Huid. Er stonden dierverhalen in waarin dieren iet of wat menselijke gedachten werden toegedicht. Aardige verhalen moet ik zeggen. Vond ik trouwens ook van het aloude verhaal Van Den Vos Reinaerde. Toch hebben al die verhalen mij nimmer geprikkeld om me aan te sluiten bij de partij voor de dieren, omdat ik vind dat je best goed voor dieren kunt zorgen en ze vervolgens opeten. Kijk naar onze gebitten, over natuur gesproken. Onze tanden en kiezen laten zien dat wij van nature omnivoren zijn, alleseters. Ik ervaar dat ik mij het beste voel als ik mij afwisselend met plantaardig en dierlijk voedsel voed. In de kakofonie van dierenliefde en goede bedoelingen wordt echter helaas vaak overdreven. Mensen die dat doen beseffen niet dat globalisten daar dankbaar gebruik van maken om hun eigen veel schadelijker plannetjes door te drukken.

En nu dan? Onze volkomen doorgeslagen overheid, aangestuurd door de meest verderfelijke globalisten die in wezen van ons af willen, zijn bezig met een programma om onze hele wereldbevolking eerstens sterk te verminderen en in de tweede plaats tot gehoorzame slaafjes te maken. Ze doen dat op een zodanige manier dat ze denken dat wij het niet merken. Ja prachtig, maar daar trap ik niet in.

Nu is het nog zo, zoals ik al schreef, dat wij in dit land voldoende voedsel produceren voor ons allemaal. De globalisten willen echter dat ons voedsel straks uit hun fabrieken komt. Dan weten we in elk geval niet meer wat ze er allemaal in stoppen. Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar van dat idee word ik niet gelukkig en waarschijnlijk ook niet gezond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.