De merkwaardige uitvinding van een piloot uit de eerste wereldoorlog biedt versterking van de lichaamseigen afweer en daarmee bescherming tegen infecties.

Leon Ernest Eeman was een militaire piloot in de eerste wereldoorlog. De vliegtuigjes waren nog eenvoudig en vlogen nog niet zo snel. De bommen werden vaak met de hand uit het vliegtuigje op de vijand gegooid. Het vliegtuigje was nog vrij gemakkelijk door de vijand te raken en uit de lucht te schieten.

Dat gebeurde Ernest Eeman ook. Gelukkig kwam hij niet brandend naar beneden en ook landde hij niet in vijandelijk gebied, maar hij was wel gewond en zijn beide benen waren verlamd.

Hoe hij op het idee gekomen is heb ik niet terug kunnen vinden, maar hij bedacht een constructie met kopergaas en wat elektriciteitsdraad, een soort mat eigenlijk, waarop hij kon liggen. Met deze constructie versterkte hij het herstellend vermogen van zijn lichaam en genas hij de verlamming van zijn benen. Onderstaande tekening toont het eenvoudige instrument waarmee hij zichzelf genas. Deze opstelling zorgt ervoor dat de grote energieverdeler, gevormd door het Conceptievat (voorzijde) en de Gouverneurmeridiaan (achterzijde) meer energie krijgt.

Het ziet er eenvoudig uit en dat is het eigenlijk ook. De kracht van dit eenvoudige instrument is echter dat het de zelfherstellende kracht van het lichaam verhoogt en daarmee genezing versnelt. Ook betekent deze verhoging van het zelfhelende vermogen van het lichaam een betere afweer tegen straling van buiten. Met alle al dan niet gewenste stralingsbronnen waarmee we tegenwoordig worden geconfronteerd is dat een zeer belangrijke eigenschap. Zijn ontdekking hield hij evenwel niet voor zichzelf. In de tijd tussen de wereldoorlogen, de periode die in de wereldgeschiedenis bekend staat als het interbellum had hij een bloeiende praktijk in Londen waar hij vele honderden patiënten liggend op zijn Eeman shields hielp van hun kwalen te genezen. Na zijn dood en ook na wereldoorlog twee is zijn werk in de vergetelheid geraakt. Vreemd is dat natuurlijk niet. De wetenschap die zich voornamelijk met geneeskunde bezig houdt is de farmaceutische industrie die uiteraard niet alleen belang heeft bij geneeskundige resultaten, maar ook bij winst die niet te behalen is bij matjes waarop je ligt om te genezen, maar veeleer bij pillen die je telkens opnieuw moet kopen. Handel is handel.

Reuze aantrekkelijk en niet duur, liggen op zo’n matje, zou je op het eerste gezicht zeggen. De ervaring heeft mij echter geleerd dat we geen tijd willen besteden aan het rustig ergens op gaan liggen om daarvan misschien beter te worden. Bovendien kun je op de afgebeelde manier niets anders doen. Nou ja, Tv-kijken dan misschien.

Tegenwoordig hebben we echter heel dunne, soepele stoffen die dezelfde kwaliteiten hebben als kopergaas. Het bedrijf Holland Shielding Systems in Dordrecht maakt voor cliënten over de hele wereld hiermee opstellingen waarbinnen metingen kunnen worden verricht zonder dat stralingen van buiten kunnen storen. Dat is het principe van de zogenaamde kooi van Faraday. Een enkele keer merk je daarvan iets als je een tunnel of een parkeergarage in rijdt en je telefoonverbinding of je radio valt weg door het kooi-effect van het omringende betonijzer.

Met de stoffen van Holland Shielding Systems is het mogelijk het Eeman effect met kleding te bereiken en het daardoor voor iedereen die van deze prachtige natuurlijke genezing bevorderende techniek gebruik te maken zonder dat je er tijd in hoef te stoppen. Je trekt gewoon het jasje aan met de volgens het Eeman principe als een soort voering bevestigde geleidende textiel. Zo eenvoudig is dat. Ja, een Eemanjas, daar word je beter van!

Hieronder zie je de binnenkant van een prototype dat Holland Shielding Systems voor mij maakte. De lichte stroken zijn het geleidende textiel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.