Mijn inzicht in het proces waarin de wereld zich op het ogenblik bevindt

Als Therapeut heb ik meer dan vijfenveertig jaar mijn best gedaan om iedereen die zich om hulp tot mij wendde te helpen. Vaak had ik succes en voelden mensen zich echt geholpen door wat ik deed en adviseerde. Voorschrijven deed ik natuurlijk niet, want voorschrijven heeft niet alleen iets dwingends, maar voorschrijven laat ik graag aan de artsen over die hun adviezen op recept afgegeven al sinds mensenheugenis een voorschrift noemen.

Tachtig jaar ben ik nu. Eerlijk gezegd ontvang ik niet meer heel vaak mensen die mij hulp als chiropractor nodig hebben of die van mijn natuurgeneeskundige kennis gebruik willen maken. Een enkele keer belt er nog wel eens iemand die dan aarzelend vraagt of ik het nog doe. Grappig is dat ik heel vaak de stem herken, zelfs als de laatste ontmoeting jaren geleden is en dat ik ze dan direct voor me zie en me herinner waarvoor ze mij indertijd consulteerden.

Nu heb ik mijn activiteiten voor het merendeel verlegd naar iets anders, iets wat ik altijd ook erg leuk heb gevonden. Omdat ik naast mijn werk ook graag sciencefiction schreef heb ik een tweetal boeken en een verhalenbundel geschreven die ik naar een uitgever heb gestuurd. Dankbaar en natuurlijk vol trots kan ik zeggen dat alles wat ik naar deze uitgever heb gestuurd ook inderdaad in druk is verschenen en via bijna alle internet boekwinkels te koop is. Maar behalve dat heb ik zelf al mijn werk als audioboek voorgelezen. Mijn uitgever, Schrijverspunt, was daar kennelijk heel blij mee, want nu blijft mijn werk voorlopig nog lang verkrijgbaar als paperback, als E-book en als audioboek. Maar niet alleen dat. Blijkbaar kan ik wel aardig voorlezen – nou ja, van een oude vroegere schoolmeester mag je dat eigenlijk ook wel verwachten – en mijn uitgever vroeg mij al een flink aantal keren een boek te willen voorlezen. Tegenwoordig doe ik dat dan ook bijna dagelijks in mijn thuis-studio. Heel bevredigend werk.

Gelukkig hebben wij tegenwoordig weer een hond, want anders zou ik snel de neiging krijgen om maar binnen en aan het werk te blijven. Nu, met Beertje – zo heet ze – moet ik toch een aantal keren per dag naar buiten en dat is wel gezond denk ik. Jammer vind ik wel dat het afgelopen jaar het doek gevallen is over ons toch wel prettige leven. Ik ben een jazz liefhebber en ik vond het altijd leuk om regelmatig tijdens jamsessies een paar liedjes te zingen, want dat heb ik altijd graag gedaan. Nu echter bijna alle regeringen van de wereld besloten hebben mee te doen aan een gril van de allerrijkste mensen van de wereld en een wereldwijde poging te doen om van alle mensen die niet bij hun groep horen een soort onvrije en afhankelijke mensen te maken, nu begin ik te twijfelen of het leven eigenlijk nog wel de moeite waard is. Misschien een beetje kinderachtig, want ik weet dat je verlies moet kunnen incasseren en ik zou het verlies ook wel gemakkelijker accepteren als ik zou weten dat het goed zou zijn voor mensen die een veel minder gelukkig leven hebben geleid dan ik, maar dat is niet wat er gebeurt.

Wat er dan wel gebeurt is dat een  oude Duitse ingenieur die slecht Engels spreekt omdat zijn accent mij zo weerzinwekkend aan vroegere tijden doet denken, toen het Duitse gebral Europa overspoelde, met als gevolg miljoenen doden en de totale verwoesting van alle gemeenschappen, zo’n Duitse ingenieur dus, die oud genoeg is om al lang met pensioen te zijn, die Duitse ingenieur heeft nu kennelijk bedacht dat hij toch nog een poging wil wagen om te bereiken wat zijn oude Führer Adolf Hitler niet gelukt is, het duizendjarige rijk. Hij wil dat bereiken met, zoals hij het zelf zo treffend uitdrukt: Ze Greet Riezet. En kijk eens aan. Deze Duitser heeft wel kans gezien om het rijtje bijeen te krijgen wat er nodig is om de hele wereld onder controle te krijgen. Deze Claus Schwab scheef, net als zijn voorganger der Führer een boek dat deze keer niet alleen bij de Duitse politici een warm onthaal vond, maar ook bij al die financiële makkers die door de eeuwen heen rijk zijn geworden van het financieren van altijd weer alle strijdende partijen, maakte niet uit wie gelijk had als er maar geld aan de sukkels kon worden verdiend.

Wat nu aan het gebeuren is, is zo eenvoudig dat geen enkele gewone man in de straat het gelooft. Dat is de kracht van het plan dat in een paar punten samengevat er als volgt uitziet.

  1. Zorg voor een pandemie.
  2. Verspreid nieuws over vele doden.
  3. Kondig de noodtoestand af waardoor per decreet geregeerd kan worden.
  4. Overstelp het publiek met voortdurende besmettingsberichten.
  5. Hamer vanaf het begin op de noodzaak van een vaccin als enige redding.
  6. Kondig dwingende en beperkende maatregelen af tegen mensen die niet gevaccineerd willen worden
  7. Het vaccin en de herhaalde verplichte toedieningen moeten de wereldbevolking halveren en de zelfstandige houding van het volk minimaliseren.
  8. Want, is de mening van de heersende klasse: volgzame werkers hebben we nodig, geen opruiers en praatjesmakers. Het volk moet eten drinken en spelen tot zijn beschikking hebben. Het is niet nodig dat het volk nog lang leeft als het niet meer productief is.

Een dergelijk doortrapt en misdadig plan voor de hele wereld, dat geloof je toch niet? Nee, maar dit is wel het plan zoals het nu al een flink stuk in uitvoering is. Vind jij van niet? Slaap dan maar lekker verder.

Heel diep in mij zit nog het gevoel van de bevrijding in 1945, het gevoel van de druk die van ons af viel, het spetterende bruisende feestgevoel. Het wegvallen van de beklemmende druk en de angst.  Ik voel het nu allemaal terug komen. En nu, op mijn tachtigste denk ik: hoeveel gewone mensen die niet tot de heersende klasse behoren zouden er in de komende jaren nog zo lang na hun werkzame leven mogen blijven voortbestaan. Tenslotte kosten ze dan alleen maar geld en leveren ze geen winst meer op. Ja, en dan denk ik dat ik misschien eigenlijk nog bof dat ik voor het begin van Ze Greet Riezet als zo oud geworden ben. Maar hoe moet dat dan straks met alle jonge gewone mensen en hun kinderen?                                                                                                                                

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.