Flora

Ik schrijf nu een stukje over Flora, een buitengewoon hartelijke en begrijpende dame die ik bij de ANWB aan de telefoon kreeg, maar daarover straks meer.

Wat je belooft moet je ook doen zeg ik altijd. Het lijkt trouwens tegenwoordig een vaak vergeten gewoonte, maar wel een goede gewoonte vind ik. Eerder schreef ik onder de titel “ongeluk” over de onfortuinlijke manier waarop ik van mijn trouwe, inmiddels veertien jaar oude Nissan Primera afraakte. De gebeurtenis voldeed aan alle voorwaarden voor een dodelijk verkeersongeval, maar was dat gelukkig niet. Stel je maar voor, de achterzijde van mijn auto kreeg een harde klap door dat een grote vrachtwagen plotseling naar rechts kwam, mij blijkbaar niet had gezien, waardoor ik tollend over de weg met de neus van de auto helemaal tegen de rijrichting in met een klap tegen de vangrail in de middenberm belandde. Enigszins beduusd zag ik het tegemoetkomende verkeer gelukkig tijdig stoppen. Was dat niet gebeurd dan had ik het mogelijk niet kunnen navertellen, want op de linker strook wordt doorgaans het snelst gereden.

Maar goed, ze stopten. Tot mijn eigen stomme verbazing had ik zelfs helemaal niets bezeerd, nou ja, misschien iets van mijn altijd onverschrokken zekerheid dat een zo goede chauffeur als ik ben natuurlijk nooit iets kan gebeuren, een idee dat ik intussen heb laten varen.

Hoe dit ook zij, mijn trouwe Nissan is total loss. Ik moest dus op zoek naar een ander vervoermiddel, want ik weet nu wel dat autorijden veel gevaarlijker is dan ik eerst dacht, maar ik ben absoluut niet van plan om er nu al mee op te houden.

In mijn woonplaats zijn verschillende garagebedrijven. Bij een van die bedrijven, de A&J garage had ik al eens een paar keer de oude Nissan een noodzakelijke reparatie laten ondergaan. Tot mijn genoegen kon ik elke keer vaststellen dat er gedaan was wat nodig was, niets meer en niets minder en dat er bovendien redelijke prijzen werden gerekend. Dat heb ik in het verleden wel eens anders meegemaakt. Maar goed, mijn positieve ervaring leidde er toe dat ik bij dit bedrijf ook maar eens ging kijken of ze voor niet te veel geld mijn behoefte aan automobiliteit konden invullen. Nou ik had geluk want er stond een leuke Opel Corsa met airco en cruise controll met niet al te veel kilometers op de teller, kortom precies wat ik nodig heb. Volgende week woensdag ga ik mijn Opeltje halen. Ik heb er zin in, want na mijn uitgebreide proefrit vanmorgen weet ik zeker dat ik er geen spijt van zal krijgen.

Met de gegevens die André, de eigenaar van het garagebedrijf mij mee gaf ben ik vanmiddag aan de telefoon gaan zitten om via de ANWB een verzekering voor mijn Opeltje af te sluiten. Eerst stond ik bijna tien minuten in de wacht, want het was heel druk zei de elektronische juffrouw, maar toen kreeg ik Flora aan de lijn en dat was echt leuk en eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Zeer tot mijn verbazing had ik een hartelijke meelevende vrouw aan de telefoon die en passant de noodzakelijke gegevens noteerde. Je gelooft het niet, maar we hebben gelachen en grapjes gemaakt. Nou ja, wat ik maar zeggen wil: als je ooit een verzekering bij de ANWB wilt afsluiten moet je naar Flora vragen, want dan merk je ineens dat een zakelijk telefoongesprek ook heel gezellig kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.