Gelovigen uit overtuiging of uit angst?

Elke dag vraag ik me weer af, zouden ze er nu echt nog zijn, ik bedoel mensen die nog steeds niet in de gaten hebben dat wat er nu in onze maatschappij met het zogenaamde corona virus gebeurt, dat het echt gewoon niet waar kan zijn. Het is zo ontzettend onlogisch en het wordt dan ook door zoveel mensen tegengesproken.

Stel je voor: om te beginnen heeft de baas van de World Health Organisation al ruim een maand geleden toegegeven dat hij de ernst, de dodelijkheid van het virus veel hoger had benoemd. Hij heeft natuurlijk niet toegegeven dat hij dat expres had gedaan, maar hij heeft wel toegegeven dat de ernst van het coronavirus niet groter is dan die van een gemiddelde griep.

Wat ik nu niet begrijp (ja ik begrijp het natuurlijk wel, maar daarover straks) is dat alle regeringen naar hem luisterden toen hij riep dat het een zeer gevaarlijk virus was en dat van elke 1000 mensen die het virus opliepen er zeker 34 zouden sterven. Maar toen hij uiteindelijk moest toegeven dat het allemaal zo’n vaart niet liep en dat van elke 1000 mensen die ouder waren dan 70 jaar en die trouwens al van alles mankeerden er maar 1 of 2 zouden sterven en dat van mensen onder 70 jaar er misschien van elke 10.000 mensen er mogelijk 5 aan dit virus zouden bezwijken. Ook vergat hij erbij te zeggen dat als je goed voor de vitamines in je lijf zorgt dat de kans dat je van dit virus ziek wordt bijna nul is.

Nou goed, wat ik dus niet begrijp, als ik er – wat zeer de vraag is – vanuit mag gaan dat wij een eerlijke regering hebben die het beste voor ons land en onze bevolking wil, is dat ze die laatste mededeling van de WHO negeren. Alle toestanden, lockdown, social distancing, mondkapjes, elkaar niet aanraken is allang niet meer nodig en eigenlijk ook nooit nodig geweest. Het coronavirus is al honderden keren gemuteerd, bijna niemand wordt er meer ziek van, in werkelijkheid dan. Van een gewone griep hebben we nog nooit zo’n toestand gemaakt. Bovendien gaat elke virale infectie op de duur gewoon voorbij. Veel mensen zijn dan immuun geworden. Dat is nu ongetwijfeld ook het geval. Vanwaar dan al die toestanden, ongerief, economische rampen. Worden we dan voor de gek gehouden en zo nee, hoe komt de regering dan zo doof, en zo ja wat is er echt aan de hand. Dat wil ik wel eens zeker weten, omdat zoveel mensen in ons land en ook in andere landen geplaagd worden door angst voor een gevaarlijk, ja zelfs dodelijk virus dat er helemaal niet is. Ja, natuurlijk zijn er talloze virussen, maar die zijn er altijd, die horen bij het leven, bij ons leven en daartegen heeft ons eigen afweermechanisme ruim voldoende verdediging, als we tenminste redelijk gezond leven en voldoende gezonde voeding en vitamines binnen krijgen. Als dat namelijk zo is, dan kun je praktisch niet besmet worden.

Tja, waarom houden alle regeringen de volkomen onterechte angst en paniek in stand op een zodanige manier dat alleen mensen die voldoende van geneeskunde weten kunnen merken dat er erg veel niet klopt van waar de regeringen allemaal hun bevolking toe dwingen en hoe ze het doen.

Tja, waarom?

Wat er nu gebeurt, de zogenaamde coronamaatregelen en alle ellende die daar aan economische en maatschappelijke consequenties mee samenhangt is voor mensen met een beetje verstand van geneeskunde niet logisch. Er is in werkelijkheid geen gevaar meer, dat horen we van steeds meer kanten. Toch blijft de regering star vasthouden aan eigenlijk steeds strengere en onzinnigere maatregelen. Neem bijvoorbeeld de mondkapjes. Die worden in een veel betere kwaliteit door chirurgen gebruikt om te voorkomen dat er iets uit hun mond in een operatiewond valt. Een heel logische toepassing. Maar dat soort mondkapjes mogen wij niet gebruiken. Wij moeten, zoals ik een minister hoorde zeggen, mondkapjes dragen om ons gedrag te beïnvloeden. Opvoedkundige kapjes dus, want virussen gaan er dwars doorheen, zowel naar buiten als naar binnen. Toch zie ik steeds meer mensen op straat in de heerlijke vrije buitenlucht zo’n ding voor hun gezicht dragen en ik denk: het helpt niet en toch moet het meer en meer. Waar doet me dat nu aan denken? En dan kom ik maar op één gedachte: slaafse gehoorzaamheid, grootste vijand van onze vrijheid want, als je vrijheid opgeeft voor (schijn)veiligheid, dan ben je niet alleen je vrijheid kwijt maar je krijgt er ook nog eens  niets voor terug. En ik kan je nu al voorspellen dat als het zo doorgaat de handhavers, boa’s en politiemensen – hè, bah, waarom moet ik nou toch steeds aan de NSB denken – gaan ons dwingen te gehoorzamen en als makke schapen alle idiote regels te op te volgen.

Ik ben een erg nieuwsgierig mens en met dwang neem ik niet snel genoegen, al zal ik wel steeds proberen niet op te vallen waar gehandhaafd wordt, want tegen betaalde meelopers begin ik als oude man van tachtig jaar niet veel. Bovendien, gelijk hebben is niet moeilijk, gelijk krijgen wel.

Al zoekende op het internet, wat gelukkig nog niet geblokkeerd is, kwam ik een paar boeken tegen van een Nederlandse schrijver: Robin de Ruiter uitgegeven bij de Nederlandse uitgever Mayra publications in Enschede. Deze schrijver behandelt op indringende wijze de geheime groeperingen die in werkelijkheid de wereld besturen. Een gemakkelijk te lezen boek (dat overigens in een aantal landen verboden is) maakt duidelijk dat onze democratie een schijndemocratie is. Nou ja, dat is eigenlijk al maanden niets nieuws sedert veel van onze vrijheden beperkt of afgenomen zijn en onze volksvertegenwoordiging daar tot veler stomme verbazing mee instemt.

In heel Europa is slechts één proeftuintje waar de bevolking niet op idiote wijze wordt onderdrukt, Zweden. Verder moeten we aan China denken, waar de mensen zich ogenschijnlijk veel vrijer kunnen bewegen, maar daar hangen miljoenen camera’s die alles en iedereen voortdurend in de gaten houden met behulp van gelaatsherkenning.

Robin de Ruiter schreef: De 13 Satanische Bloedlijnen. Geen vrolijke titel voor een boek waar in je er in ieder geval achter kunt komen hoe onze wereld naar alle waarschijnlijkheid in werkelijkheid wordt geregeerd. Als je het gelezen hebt zul je misschien wel denken: Nee, dat had ik inderdaad nooit kunnen vermoeden.

P.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.