Winnen Winnen Winnen

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar vandaag de dag staat “The Greatest Nation On Earth” met de billen bloot op het wereldtoneel. Een rijke, maar volkomen amorele man heeft voor de lol het presidentschap van het land veroverd, niet omdat het nodig was en ook niet omdat hij iets van interesse had voor het op passende wijze leiden van dat inderdaad fantastische land. Nee, dat was het allemaal niet. Hij wilde gewoon eens kijken of hij het kon. Hij wilde gewoon eens proberen of hij het presidentschap kon veroveren met gebruikmaking van alle inhalige zakentrucs die hij altijd gebruikte om zijn zin te krijgen.

Ja, zijn zin krijgen, dat was eigenlijk zijn hele leven al het enige waarin hij goed was. Net zo lang door etteren en iedereen belazeren en een poot uitdraaien tot hij zijn zin had.

Het is hem gelukt. Met wringen en vals spelen is hij nu de machtigste man op aarde.     Ik hoop nu maar één ding vurig, dat de Amerikanen niet in hun natuurlijke onverschilligheid terugkeren naar wat in hun eigen leven alleen belangrijk is en gaandeweg wennen aan het feit dat hun president maar één echte wedstrijd wint, namelijk wie is de grootste non valeur van “The Greatest Nation On Earth”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s