Treiterpoliticus

Ach beste mensen, ik kan er niets aan doen, maar zelfs mij loopt nu de ergernis over mijn boordje. En dan weet ik maar een manier om er niet mee te blijven zitten: precies, een stukje schrijven.

Nieuw gegeven in de vaderlandse politiek?                                                                             Nou, inmiddels al lang niet meer.
Hij gedraagt zich zodanig dat hij gevaar loopt, omdat hij voortdurend mensen beledigt.       Niet dat dat nou nodig is, nee hoor, maar hij vindt dat het allerbelangrijkste in onze vrije maatschappij de vrijheid van meningsuiting is. Waar gaat het om. Nou eigenlijk heel simpel. Als je ergens een mening over hebt, zeg maar, je vindt iets, maakt niet uit wat, dan mag je dat zeggen.

Zo op het eerste gezicht zou je zeggen: ach ja, natuurlijk, waarom niet.                               Maar ja, het eerste gezicht geeft over het algemeen maar een zeer beperkt uitzicht.           Ik bedoel daarmee dat het nut en de effecten van de vrije meningsuiting van met name onze treiter politicus eigenlijk nooit bewezen is, anders dan dat zijn meningen uitmonden in ontzettend veel stemmingmakerij en verontwaardiging en boosheid en stress bij hele groepen in onze bevolking.                                                                                                       Het is dan overduidelijk dat hij vindt dat zij, de mensen waarover hij zijn vaak ongefundeerde en altijd ongenuanceerde mening geeft, dan maar anders moeten zijn dan ze zijn; anders moeten leven dan ze leven, anders moeten denken dan ze denken.           Wat hij eigenlijk bedoeld is dat hij ervan overtuigd is dat iedereen moet zijn zoals hij, leven zoals hij geloven zoals hij.                                                                                                   Oh, stop, wacht even, ik weet niet wat hij gelooft, want hij vertelt voortdurend alleen maar wat je niet moet geloven, namelijk de Koran.                                                                         Nou, die geloofde ik toch al niet, maar ik heb geen enkele behoefte om daarover te praten. Ik bedoel …eh, praten over wat je niet gelooft, daarvoor heb ik bovendien zijn voortdurend geroeptoeterde  mening niet nodig?

Onze eigen treiterpoliticus is van mening dat er aan zeggen wat je vindt geen beperkingen mogen zitten. Als je met je luid uitgesproken mening iemand of een hele bevolkingsgroep beledigt, jammer dan. Jij moet tenslotte kunnen zeggen wat je vindt. Ongeacht wie je bezeert. Maar wat is nou toch in vredesnaam het nut van dat vaak ongefundeerde en vooral ook heel ongenuanceerde geblaat van deze treiterpoliticus?                                       Ik zou het echt niet weten.

Hij jaagt zoveel mensen tegen zich in het harnas dat gevreesd moet worden dat er mensen zijn die hem hardhandig of erger duidelijk willen maken dat ze niet gediend zijn van zijn meningen en dat ze zich zwaar beledigd voelen. En het gaat maar door.

Eerst moest hij al beschermd worden door professionele bodyguards, maar daar bleken toch weer niet loepzuivere karakters tussen te zitten, waardoor onze treiterpoliticus nu de straat niet meer op durft. Nu gaat het leger hem beschermen. Een speciale legereenheid moet nu voorkomen dat iemand hem een eigenlijk al heel lang verwachte afstraffing komt geven.

Wat zijn we in vredesnaam aan het doen. We geven iemand een klauwen vol geld kostende bescherming om hem in staat te stellen dingen te schreeuwen die alleen maar stemmingmakerij zijn en tegenstellingen in de samenleving vergroten.

ACH, Wilders, mannetje toch, hoe lang blijf je nog in je broek schijtend schuilen tussen je kapitalen verslindende bewaking voor je ontdekt dat er met een vriendelijke open geest heel wat meer te bereiken is voor dit land dan op jouw kwetsende en vuil spuitende manier.

Oh ja, tussen twee haakjes: dit is een mening, de mijne, en ik ga hem nergens staan schreeuwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.