Gerard

Sterke vent vond ik hem altijd, Gerard.                                                                                   Hij was ook een man van de generatie die langzamerhand uitgestorven raakt, de generatie van mensen die nog weten hoe dingen horen, hoe een mens zich moet gedragen in uiteenlopende situaties. Maar bovenal was hij een man die ondanks zijn zevenentachtig jaren nog heel veel energie had. Geen teruggetrokken leventje voor hem. Hij zat nog vol plannen.

Jaren geleden waren we bij zijn afscheidsreceptie toen hij werd gepensioneerd door het grote bedrijf waar hij een directieplaats bekleedde. Dat is nu meer dan twintig jaar geleden. Aanvankelijk vervulde hij daarna posities in allerlei bedrijven als interim bestuurder. Ook richtte hij zijn eigen consultancy – en executive search bureau op dat hij samen met zijn vrouw beheerde. Heel recent kwam hij nog met een nieuw plan waarbij zijn organisatie kansrijke jonge mensen zou gaan helpen bij hun carrière planning.                                       Wij hadden de grootste bewondering voor zijn tomeloze energie en we waren er vast van overtuigd dat hij minstens honderd jaar zou worden, terwijl hij steeds nog aan het werk was.

Deze week hoorden we dat Gerard getroffen was door een herseninfarct en dat zijn spraakvermogen sterk gehinderd was en dat hij halfzijdig verlamd was.                               Ondanks het feit dat zijn vrouw hem heel snel in het ziekenhuis had weten te krijgen kon er weinig meer voor hem gedaan worden.                                                                               Met bewondering en een tikje weemoed gedenk ik deze granieten doorzetter.

Gisteravond heb ik uit de mooie fles cognac die hij me kort geleden nog voor mijn verjaardag gaf een glas op zijn nagedachtenis geheven.                                                       Je had een welbesteed leven Gerard en het is heel jammer dat mannen van jouw kaliber langzamerhand op raken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.