Zieken…een bron van rijkdom

Mijn krant meldde vanmorgen dat de HEMA zich in de strijd om de verzekerde tegen ziektekosten heeft begeven. Dat zijn wij dus allemaal, want je zult wel gek zijn om geen ziektekosten verzekering te hebben. Ja, vroeger had je dat eigenlijk niet nodig, want je was toch nooit ziek. Toch kwam je er niet onderuit. Het was en is namelijk verplicht. Oh ja, solidariteit heet dat.

Allemaal zijn we verzekerd tegen de kosten die gemaakt moeten worden als we naar de dokter gaan en van hem (of haar natuurlijk) pillen en drankjes voorgeschreven krijgen, waarvan je bijna nooit beter wordt, maar die je om erger te voorkomen toch maar altijd moet blijven gebruiken, vooral als je ouder wordt.                                                           Goeie business eigenlijk wel, medicaland. Als je niks mankeert verdient de verzekering aan je. Dan ben je voor de verzekering een echte topper. Ga maar na: je gaat, zeg maar, een soort van winkel binnen, een keer in de maand. Ze hebben niets voor je, dus je gaat weer naar buiten, maar je moet wel betalen.                                                                           En als je wel ziek bent dan gaan anderen weer aan je verdienen (je hebt géén idee hoeveel) en die sturen dan de rekening naar de verzekering die jouw vervolgens weer een rekening stuurt, omdat het deze keer nou net je eigen risico was.                                       Vertwijfeld roep je dan: maar ik heb toch zeker al betaald?                                                 Maar dan zeggen ze: beste man, dat is niet genoeg. Als je ons echt geld gaat kosten moet je zelf bijleggen.

Tot nu toe had ik werkelijk geen idee wat die opeenvolgende verzekeraars eigenlijk allemaal aan mij verdienen. Tot vandaag. Want nu lees ik dat de HEMA een basispakket gaat aanbieden voor rond de zes tientjes. Ik betaal elke maand voor dat zelfde basispakket meer dan honderd euro.                                                                                                         Dat brengt me dan tot de kernvraag van vandaag:

Is de HEMA nou zo ontzetten veel handiger dan die nu al zo lang zittende verzekeringsboeren of blijkt nu toch eindelijk zonneklaar dat we jarenlang opgelicht en bestolen zijn.                                                                                                                           Ach, het antwoord zal waarschijnlijk nooit een eerlijk antwoord zijn, want zeg nou zelf, als je de macht hebt om prijsafspraken te maken en daar vet aan te verdienen, wat kan het je dan schelen wat dat stomme ziekenfonds volkje daarvan vind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.