Ruim baan voor de pillendraaiers

Als onschuldig, vriendelijk en oppassend mens zou je toch denken dat er ook in medicijnenland een klein beetje wordt opgelet dat niet straks de helft of meer uit onze privé portemonneetjes richting de farmacie gaat. Dat zou je wel hopen, ja.                                 Bij ons ministerie van VWS staan ze echter de verkeerde kant uit te kijken.                         Wat zegt u? Ja, inderdaad, daar hebben we duurbetaalde ambtenaren zitten die we hebben ingehuurd van onze belastingcentjes om op te letten dat onder andere de farmaceutische industrie ons niet een veel grotere poot uitdraait dan nodig is.             Vanmorgen konden we het echter weer allemaal in de krant lezen. Het ministerie van VWS spekt een clubje van grote farmaceuten die op aangename plaatsen, zoals aan de Côte d’Azur, hun congressen houden. Dan komen er ook een stuk of wat ambtenaren van VWS natuurlijk, waarschijnlijk ook wel onder het oude motto: “het is hier fantastisch”.                   Aardige bijkomstigheid is dat daar, gefêteerd en wel, nu juist een aantal van de jongens tussen zit die van doen hebben met het toelaten van nieuwe geneesmiddelen. U weet wel, die organisatie die echt broodnodig onafhankelijk moet zijn. Die jongens dus die tegen de farmacie moeten kunnen zeggen: ‘Wat je nu voor veel te veel geld op de markt probeert te brengen is gevaarlijke rotzooi die alleen maar bedoeld is om jouw kas te spekken.’

Hier, in ons landje, keurt de slager zijn eigen vlees en verhoogt dan de prijs op zijn gemak in de vorstelijke wetenschap dat we toch niet om hem heen kunnen.

Ach mensen. Ik heb in mijn onschuld lange tijd gedacht dat Sylvio Berlusconi het toppunt van graaierige brutaliteit was. Maar als ik zie wat hier gebeurt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.